Ole Jørgen Kjellmark skriver om boplasser, arbeidsplasser og fritidsboliger i ukas kommentar. Foto: Eli Wintervold
Ole Jørgen Kjellmark skriver om boplasser, arbeidsplasser og fritidsboliger i ukas kommentar. Foto: Eli Wintervold

Arbeids- og boplasser

Ole Jørgen Kjellmark har skrevet ukas kommentar.

Publisert Sist oppdatert

Sjøl om vi ikke blir så mange flere rørosinger år for år, så bygges det stadig flere boliger på Sta’a. Det kommer til tretti-førti nye husvære hvert år i hele kommunen. De nye boligfeltene i Gjøsvika, på Øra og Øya eller Bersvensåsen er fylt opp. Bergstaden har vokst år for år uten at folketallet har lagt på seg merkbart. Omgitt av verneområder, jordbruksareal og flyplass er det snart smekkfullt. Omtrent som om vi har etablert en usynlig bymur rundt Røros.

Vi skal bygge nye hus til barnehager, men har plassert en midlertidig brakkerigg på beste tomta for formålet i Sundveien. Nå ser det ut som vi må rive barnehagen ved Ulvstugguhaugen for å få til flere avdelinger for småtasser der. Skal vi også fylle opp barnehage og skoler, må ungdom kunne etablere seg her, og det første kriteriet er at det finnes arbeidsplasser. Derfor må næringslivet få armslag og godvilje fra kommune og oss som dere har valgt til å styre den.

Reiseliv er ikke den største næringa i Røros, men en flaggbærer og skryteobjektet vårt overfor resten av landet. Våre to hoteller er lokomotivene for å trekke folk hit for opplevelser, kultur og legge igjen kroner i kassene i gata. Hotellene må også lov til å vokse for å forbedre tilbudet sitt. Begge hotellene er ambisiøse og har modne planer om videre vekst. Røros Hotell ønsker å knytte til seg flere fritidsboliger på arealet inntil hotellet, der Fjellheimen pensjonat tidligere drev campingplass. Reguleringsplanen ligger til behandling i kommune, og er på vei ut på høring.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud. Se alle abonnementer her.

Digital
1 måned

120,-

KJØP

Digital
3 måneder

450,-

KJØP

Komplett
1 år

1500,-

KJØP

Powered by Labrador CMS