Richard Kollstrøm foreslår å flytte kulturdepartementet til kulturkommunen Røros. Foto: Nils Kåre Nesvold
Richard Kollstrøm foreslår å flytte kulturdepartementet til kulturkommunen Røros. Foto: Nils Kåre Nesvold

– Kultur­departe­mentet bør flyttes til kultur­kommunen Røros

– Noe av den sentrale statsstyring må flyttes ut fra Oslo. Kulturdepartementet bør flyttes til Røros, skriver Richard Kollstrøm i dette leserbrevet.

Publisert Sist oppdatert

Etter terroristens raseringer 22. juli 2011 av Utøya og regjeringskvartalet i Oslo, arbeides det med å bygge digert nytt statsbygg i hovedstaden. Prisen er foreløpig oppgitt til svimlende minimum 40 milliarder kroner.

I denne tiden med koronapandemien med store og nye erfaringer med desentraliserte og digitaliserte løsninger bør det sentrale statsbygget begrenses til et maksimum minibygg for statens sentrale administrasjon. Større deler av deler av statens sentrale styringsapparat bør kunne flyttes ut fra Oslo. Spesielt bør en kunne nytte flere ledige offentlige lokaliteter som følge av til dels fornuftige sammenslutninger av kommuner og fylker samt nedleggelse av sykehus m.m.

Oslogryta med store problemer med utbyggingsarealer, veier, miljø m.m. bør fritas noe av sine problemer til beste for kommuner rundt omkring i landet som nok venter på mer offentlig bistand. Oslo oppleves ellers nå av mange som en mer lukket by.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud. Se alle abonnementer her.

Digital
1 måned

120,-

KJØP

Digital
3 måneder

450,-

KJØP

Komplett
1 år

1500,-

KJØP

Powered by Labrador CMS