Nils Kåre Nesvold er redaktør og daglig leder i Fjell-Ljom. Arkivfoto: Marit Langseth
Nils Kåre Nesvold er redaktør og daglig leder i Fjell-Ljom. Arkivfoto: Marit Langseth

Røros er klart best i klassen

– Det er bare å gratulere Røros kommune med gode resultater i kommunekompasset, skriver redaktør i Fjell-Ljom Nils Kåre Nesvold.

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag ble det kjent at Røros kommune skårer høyest i Norge i det såkalte kommunekompasset. Kompasset er en metodikk for å vurdere hvordan kommunens forvaltningspraksis er bygd opp, forankret og etterlevd. Kommunekompasset er utarbeidet eksternt av rådgivningsselskapet KS-Konsulent, og rapporten er basert på intervjuer og egne undersøkelser. Systemet brukes av både svenske og norske kommuner.

Det er tredje gang kommunen benytter dette kompasset, og utviklingen fra 2014 til 2022 har vært formidabel. I 2014 fikk kommunen 254 poeng av 800 mulig, og denne gang får kommunen 593 av 800 poeng. Det er tegn på at kommunen har jobbet svært godt med utviklingsarbeid, og nå kommer resultatene av omfattende omstillingsarbeid. Det er bare å gratulere med gode resultater.

I kommunekompasset blir kommunen vurdert opp mot «beste praksis» på fire fokusområder og åtte delområder: Samspill mellom folkevalgte og innbyggere, samfunnsutvikling, styring og kontroll, effektivitet, brukernes fokus og service, kvalitetsutvikling, arbeidsliv, lederskap og medarbeiderskap.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud. Se alle abonnementer her.

Digital
1 måned

120,-

KJØP

Digital
3 måneder

450,-

KJØP

Komplett
1 år

1500,-

KJØP

Powered by Labrador CMS