Ole Jørgen Kjellmark. Foto: Marit Langseth
Ole Jørgen Kjellmark. Foto: Marit Langseth

Blikket mot veien vår

– Trøndelag har endelig vendt blikket mot oss og veien vår, skriver Ole Jørgen Kjellmark om fylkesvei 30 i ukas kommentar.

Publisert Sist oppdatert

Trondheim har alltid vært «byen» for Røros. Veien fra Trondheim og hit har alltid vært livsnerven for folk og foretak, kanskje med unntak av noen tiår etter 1877 da jernbanen var i sin glanstid. Uten gods og kun med to-tre motorvogner i hver retning, har betydningen av Rørosbanen blitt sterkt redusert, tillagt at få av oss ønsker det er slik. Det er veien som er ferdselsåra for oss som har ærend nedover dalen og folk som skal hitover. Uten gods på bane er det lastbil og buss som sørger for at vi får både det vi trenger og det vi har lyst på.

Det skjer mye på vei- og samferdselssektoren for tiden. Vi kan ta oss råd til å bruke verdier hentet fra Nordsjøen til å heve levestandard, veistandard og framtidige pensjoner.

For noen dager siden inviterte Trøndelag fylkeskommune til orientering om fylkesvei 30 og planleggingen som har startet opp for å heve veistandard, trafikksikkerhet og framkommelighet. Kommunestyrene i de tre kommunene i Gauldalen har innsett behovet for tiltak langs fylkesvei 30 og satt av kroner til utredninger. De som vil hindre at dalføret opp til Røros blir ei bakevje har også innsett at måten veier finansieres på i dag er betydelige bidrag fra de som bruker veien med bompenger.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud. Se alle abonnementer her.

Digital
1 måned

120,-

KJØP

Digital
3 måneder

450,-

KJØP

Komplett
1 år

1500,-

KJØP

Powered by Labrador CMS