– Tenk på hvilke positive ringvirkninger et nytt senter kan bety for bygda, for næringslivet og for de yngre

MULIGHETSSTUDIE: I en mulighetsstudie har Holtålen kommune og Coop Oppdal lansert dette alternativet, med riving og nybygging av Ålentorget, som ei mulig løsning for etablering av Coop Extra-butikk i Ålen sentrum. Gøril Lundereng Skjefte (innfelt) har trua på at det kan bli bra, og håper flere unge engasjerer seg i debatten.
Publisert

Dette er et leserinnlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning.

Jeg forstår at det kan virke skremmende å rive det fine Ålentorget, og at det – slik det står i dag – har stor betydning for mange.

Men hvorfor må alt alltid være så svart/hvitt?

Tenk på hvilke positive ringvirkninger et nytt senter kan bety for bygda, for næringslivet og for de yngre.

Dette er snakk om en mulighetsstudie der de skal kartlegge hvilke ringvirkninger det vil gi. Lokalbefolkningen kan være med å påvirke hvordan det skal se ut og hvordan det skal utformes. Hvis vi engasjerer oss i å skape et senter som kan passe for alle, så vil det kanskje bli et enda bedre samlingspunkt for hele bygda. Og ikke minst et enda bedre stoppested for forbipasserende.

Jeg har trua på at et godt forarbeid kan gi oss et kjempefint senter som gir nytt liv til næringsliv og lokalsamfunn.

Torget, slik det står i dag, vil trenge mye vedlikehold fremover, og det er også en kostnad kommunen må ta. Torget er et bygg som skal stå i lang tid fremover, og det er et nøkkelbygg for bygda, da er det viktig at vi blir med og påvirker hvor og hvordan det skal utformes.

Jeg har trua på at vi kan få et fint senter med mange nye og minst like gode muligheter, selv om jeg ser stor verdi i det vi har i dag også.

Jeg håper flere unge engasjerer seg og bruker stemmen sin til å påvirke fremtiden i Holtålen.

Powered by Labrador CMS