ANNONSE: 

Tannbleking: Hva fungerer best og hvor trygt er det?

.

Publisert Sist oppdatert

Hjemmebleking

Hvis du ønsker et hvitere og vakkert smil, er det få ting som slår tannbleking – utenom god munnhygiene og jevnlig oppfølging hos tannlegen, såklart.

Det finnes flere ulike metoder for tannbleking, og i denne artikkelen vil vi undersøke de ulike alternativene, hvor sikre de er, og hva som kan være den beste metoden for å oppnå ønsket resultat.

De ulike metodene for tannbleking inkluderer hjemmebleking, og tannbleking hos tannlegen.

Hjemmebleking kan gjøres ved hjelp av tannblekingssett som du kan kjøpe på apoteket eller hos tannlegen.

Disse settene inneholder en blekingsgel og en tannskinner som du må forme etter tennene dine. Du legger så gelen i skinnen og har den på i noen timer om dagen i en uke eller to.

Tannbleking hos tannlege

Tannbleking hos tannlegen tilbyr derimot langt bedre resultater på kortere tid, og behandlingen utføres av en tannpleier. Dette er den mest effektive og pålitelige metoden for å få et hvitere smil.

En av de mest anerkjente systemene for tannbleking heter Zoom! Dette er kun tilgjengelig hos tannlegen, og i motsetning til hjemmebehandlinger som tar mange uker, får du tenner som blir mange nyanser lysere på bare to timer hos en tannklinikk i Trondheim.

Under behandlingen sørger tannlegen også for at tannkjøttet ditt er beskyttet mot det sterke blekemiddelet, som påføres 3 - 4 ganger under behandlingen. Det brukes en spesiell lampe for å aktivere og øke effekten av blekingsmidlet.

Før dette får man også både undersøkt og rengjort tennene sine grundig, noe som selvsagt også er bra for den generelle tannhelsen. Dette gjør også at tannpleieren er sikker på at ingen underliggende tannhelseproblemer kan forverres av blekingen.

Tannbleking hos tannlegen gir et dramatisk og varig resultat, og det er også den tryggeste måten å få utført tannbleking på. Tannpleieren vil kunne overvåke prosessen og justere behandlingen for å sikre at du får et optimalt resultat.

Hvor trygt er tannbleking?

Så hvor trygt er tannbleking? Generelt anses tannbleking som trygt når den utføres av en faglært tannpleier.

Det er imidlertid viktig å merke seg at tannbleking kan forårsake midlertidig tannfølsomhet og irritasjon i tannkjøttet. Dette er vanligvis ikke alvorlig, men kan være ubehagelig for noen mennesker.

Hvilken metode er best for deg?

Når det gjelder å velge den beste metoden for tannbleking, avhenger dette av dine individuelle behov og ønsker. Hjemmebleking kan være en rimelig og praktisk løsning, men gir ikke alltid like dramatiske resultater som behandling hos den beste tannlege i Trondheim.

Hvis du har alvorlig misfarging eller ønsker raskere resultater, kan det hende at du bør vurdere en av de mer intensive metodene.Når det gjelder priser, varierer kostnadene for tannbleking avhengig av metoden du velger og hvor omfattende behandlingen er.

Alt i alt er det altså tannlegen du bør besøke om du ønsker hvitere tenner. I tillegg kan jevnlig oppfølging av tannpleier bidra til bedre munnhelse, takket være profesjonell rengjøring og at problemer oppdages tidlig. Dette kan ikke minst spare deg for store summer, så et jevnlig besøk til tannlegen er absolutt å anbefale.

Powered by Labrador CMS