Øker i begge kommuner:

Nesten like mange ledige i Holtålen som på Røros

STOR ØKNING I PROSENT: Antall ledige i Røros og Holtålen har økt kraftig siden fjoråret.

Antall arbeidsledige har økt både i Røros og Holtålen.

Publisert Sist oppdatert

– Trøndelag er ett av fylkene med størst økning blant de helt ledige, men fortsatt er ledigheten i fylket lav og på nivå med juni i 2021, sier Torbjørn Aas, direktør i Nav Trøndelag.

I ei pressemelding, skriver Nav Trøndelag at siden juni i fjor har antall helt ledige økt med 553 personer i Trøndelag. Det tilsvarer en økning på 14 prosent. 

Den største økninga var innenfor akademiske yrker, og det var prosentvis etter arbeidsstyrka flest ledige blant menn i aldersgruppa 20–24 år. Den største økninga var blant de eldste over 50 år. 

Nav skriver i pressemeldinga at ledigheten i arbeidsstyrken var på 1,2 prosent. Blant innvandrere var ledigheten på 5,5 prosent. 

– Vi ser at antall ledige med innvandrerbakgrunn har økt noe det siste året. Økning har i stor grad sammenheng med at flere ukrainere er ferdig med introduksjonsprogrammet og prøver å komme seg ut i jobb. Vi oppfordrer flere arbeidsgivere til å se muligheten dette gir, kanskje finner de nettopp kompetansen de trenger her, sier Aas. 

Økning både i Røros og Holtålen

Ifølge statistikken har ledigheten økt med 25 prosent i Røros og 69 prosent i Holtålen.

Tallene fra Røros sier at det i juni i år var 35 helt ledige, sju flere enn i fjor. 

Tallene fra Holtålen sier at det i juni i år var 22 helt ledige, ni flere enn i fjor. 

Like mange stillinger i Trøndelag

I juni ble det ifølge Nav utlyst 2.826 stillinger. Dette er på nivå med juni for ett år siden. 

– Det ble utlyst flest stillinger innenfor yrkesgruppa butikk- og salgsarbeid (511), etterfulgt av helse, pleie og omsorg (500). Yrkesgruppen med størst økning sammenliknet med i fjor er butikk- og salgsarbeid, som har en økning på 87 prosent. Barne- og ungdomsarbeid, samt industriarbeid har en økning på 29 prosent, står det i pressemeldinga.

Powered by Labrador CMS