KRITISK: Bjørn Salvesen er kritisk til hvordan de nasjonale myndighetene har håndtert koronautbruddet. Foto: Nils Kåre Nesvold
KRITISK: Bjørn Salvesen er kritisk til hvordan de nasjonale myndighetene har håndtert koronautbruddet. Foto: Nils Kåre Nesvold

– Nasjonale tiltak er for få og kommer for sent

– Nasjonale tiltak mot koronaviruset er for få, kommer for sent og er ofte ren ansvarsfraskrivelse gjennom «råd», skriver Bjørn Salvesen i dette leserbrevet.

Publisert Sist oppdatert

I og med at Spanskesyken fra 1918-20 er den siste pandemien i Norge, har jeg forsåvidt forståelse for at det er krevende for nasjonal helsemyndighet uten praktisk erfaring å treffsikkert komme med korrekte tiltak mot spredning av koronaviruset.

I det siste er det distribuert mye informasjon i media om koronavirusets virkning og tiltak mot spredning i Norge. Men det er sannelig høyst forvirrende hvem som har det egentlige ansvaret for hva, og hvorfor det er blitt nettopp slik.

Personlig ansvar: På Folkehelseinstituttets side står det om reise: «...den enkelte må selv vurdere behovet for å reise opp mot den rådende situasjonen på de stedene man skal oppholde seg». Og så kommer en mengde intrikate spørsmål man bør ta stilling til. Jeg har prinsipiell sans for at det enkelte menneske må ta ansvar for eget liv. Men den norske stat skyver altså hele det moralske ansvaret over på meg om jeg skal reise jorda rundt eller ikke ut i fra min tolkning av spredningsfare, men samme myndighet er krystallklar på at fotballkampen Norge-Serbia får jeg ikke se på Ullevål om jeg aldri så mye har billett. En besynderlig vektlegging.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud. Se alle abonnementer her.

Digital
1 måned

120,-

KJØP

Digital
3 måneder

450,-

KJØP

Komplett
1 år

1500,-

KJØP

Powered by Labrador CMS