Arvet aksjer:

Tanker og spørsmål rundt styret i Ren Røros' «opprydding» av A-aksjer

Ren Røros
USIKKER PÅ LOVLIGHET: – Ved å klippe båndene til utflyttede A-aksjonærer vil Røros miste mange gode Rørosambassadører. Til tross for magert utbytte har vi vært stolte støttespillere, skriver Nina Hoff i leserinnlegget.

 

Publisert Sist oppdatert

Dette er et leserinnlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning.

Jeg så heldig å ha arvet noen få aksjer i Ren Røros. Det har vært med stolthet jeg har ført dem opp på skattemeldingen hvert år, selv om avkastingen ikke har stått i forhold til formuestrekket jeg har fått.

Jeg ser på meg selv som en rørosing, har sekundærbolig på Røros, og er så mye i huset mitt jeg bare kan. Det resulterer i høye strømregninger i løpet av en lang vinter, som jeg betaler, om ikke med glede, så med tanke på at Ren Røros er vårt selskap.

Da jeg arvet aksjene ble det godkjent av styret at de gikk i arv til meg, og jeg mottok aksjebrev. Ren Røros skriver nå at de er feilaktig innført i aksjeboka, kan de det da? Det høres særdeles lite profesjonelt ut.

Kan man bare snu en slik avgjørelse, og ikke minst, hva vil de tjene på det? Slik jeg ser det, bare tap. Hva vil selskapet tjene på at en håndfull aksjonærer bosatt utenfor Røros må gi fra seg aksjene sine? 

Ved å klippe båndene til utflyttede A-aksjonærer vil Røros miste mange gode Rørosambassadører. Til tross for magert utbytte har vi vært stolte støttespillere.

Omsetningsbegrensningene reduserer også verdien av aksjene. Formuesverdien er større enn omsetningsverdien. Ved å redusere antall potensielle kjøpere av aksjene, er det rimelig klart at verdien av aksjene holdes nede. Hvem har interesse av det?

Hverken A-aksjonærene eller Ren Røros har interesse av det så langt jeg kan se.

I dag er det slik at enhver kan kjøpe strøm fra det selskapet som leverer billigst. Ren Røros måtte som følge av endret lovgivning, skille ut nettleveransen i eget selskap. Kraftselskapenes monopol på å levere strøm innenfor sine områder er opphevet! 

Kan man da pålegge aksjonærer å være energikunde hos RenRøros? Tvilsomt! Jeg stusser også over vedtaket om at hver aksjonær ikke kan eie mer enn 25 aksjer. Merkelig!

Jeg vet at mange av A-aksjonærene som nå ikke oppfyller de merkelige, gamle og avlegs vedtektene i selskapet, må avvikle sine aksjer. De har fritidsboliger i Røros kommune og her vil Ren Røros miste mange strømkunder.

Jeg vil oppfordre styret i Ren Røros og Røros kommune som sitter på 21.580 B-aksjer til å tenke seg godt om. Dette er det ingen ting å tjene på, bare tap.

 

 

Powered by Labrador CMS