Nå er det nok!

Illustrasjonsbilde: Ingrid Hemming
Publisert Sist oppdatert

Dette er et leserinnlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning.

Mandagskveldens veldige oppslutning rundt lysmarkeringen i forbindelse med den tunge skjebnen som rammet den svært evnerike og dyktige Peder Angel får meg til å føle på en sterk glede som samtidig gjør skikkelig ondt.

Glede, fordi så veldig mange – både barn, unge, voksne og eldre mennesker bryr seg.

Ondt, fordi det er vanskelig å se noe som kan bringe oss videre og fram mot håndfaste resultater mot de onde kreftene som fikk Peder Angel til å gi opp og avslutte sitt eget liv.

Har vi forstått hva som faktisk skjer mot dem som i dag utsettes for de massive verktøyene som brukes til mobbing av forsvarsløse enkeltindivider?

Har vi forstått at det faktisk må gjøres drastiske grep for å få en slutt på den ondskapen man mer eller mindre uforstyrret kan utsette andre for ved hjelp av såkalte sosiale medier?

Hvor lenge kan samfunnet nærmest gå på tå og liste seg stille forbi i håp om at dette vil gå over av seg selv?

Trenger du noen å snakke med?

  • Ved akutt fare for selvmord, ring 113 umiddelbart. Ring heller en gang for mye enn en gang for lite.
  • Mental Helses hjelpetelefon: 116 123
  • sidetmedord.no
  • Kirkens SOS: 224 00 040

Er det for eksempel tilstrekkelig å hasteetablere et drop-in-tilbud for unge som, på eget initiativ, vil komme for å snakke om hva de føler? Det droppet visstnok ingen innom…

Er det slik at skolene ikke har plass på timeplanen til å sette av tid til en grundig dugnad, med plenumsmøter der fagfolk, lærere, politi, elever, foreldre og pårørende kan møtes, for å gi eller få påfyll av kunnskap om hva som står på spill?

Er politikerne for opptatt med «større verdier» til å ta et skikkelig historisk løft for å sette dagsorden rundt problemene som truer de fundamentale verdiene rundt våre unges liv og helse?

Er ikke tiden nå mer enn overmoden for å gi tydelig beskjed om at flotte Peder Angels bortgang utløser det enstemmige vedtaket om at nå får det være nok! 

Geir Tønset

Powered by Labrador CMS