Samler folk til markering for å minnes Peder Angel mandag ettermiddag:

– Tenk om vi kunne vist vår kjærlighet, tett i tett med lys gjennom hele sentrum

ELDEN 2022: Peder Angel Lundquist i rollen som Mentzonius.

Tre mødre oppfordrer flest mulig til å samles i Røros sentrum mandag ettermiddag for å markere sin kjærlighet til Peder Angel og familien, og sin motstand i kampen mot mobbing.

Publisert Sist oppdatert

– Vi møtes klokka 17.30 på Auto-tomta, med fakler, hjerter og det som er. Vi ønsker å få flest mulig til å samles, slik familien ønsker. Håpet er å få lyst opp fra rundkjøringa og gjennom hele sentrum. Tenk om vi kunne vist vår kjærlighet til Peder Angel og vår avsky mot mobbing, tett i tett med lys gjennom hele sentrum, sier Brynhild Nilsgård, Hege Thingstad og Hilde Danielsen.

 Bakgrunnen for initiativet er at 19 år gamle Peder Angel 13. februar valgte å ta sitt eget liv. Mandag ettermiddag kjøres han og kista fra Tynset sykehus til Røros. Kortesjen starter klokka 17.00 fra Tynset, kommer til Røros og kjører inn mot sentrum, opp Bergmannsgata, ned Kjerkgata, til Glåmos, der Peder Angels familie er bosatt, før de kjører tilbake mot Røros sentrum, forbi Røros Hotell og til Røros kapell.

Gjennom sosiale medier har familien selv oppfordret de som bor langs vegen til å tenne et lys mot mobbing, og familien er kjent med markeringa i sentrum.

– Vi er alle tre mødre, sier de bestemt og med klare stemmer.

– Og vi er opptatte av oppvekstvilkårene til barna. Vi kjenner Peder Angel og familien, og synes det som har skjedd er fryktelig. Derfor ønsker vi å få flest mulig til å samles, slik familien ønsker, fortsetter de.

De legger til at de medvirkende i musikkteateret Elden også har hatt et ønske om å samles.

– Det er fint om vi kunne stått samlet og lyst opp sentrum i kveld. Så vi håper mange møter opp for å tenne lys mot mobbing og for å minnes Peder Angel i kveld, sier de tre.

Trenger du noen å snakke med?

Mental Helses Hjelpetelefon: 116 123 (døgnåpen)

Alarmtelefonen for barn og unge: 116 111

Kirkens SOS: 22 40 00 40

Powered by Labrador CMS