– Det fort gjort å se hva vi mangler når vi ser på andre steder som satser på turisme

TA GREP: Tidligere Røros-ordfører John Helge Andersen (AP) oppfordrer Røros kommune og innbyggerne til å ta grep for å gjøre bergstaden et bedre sted å bo og besøke.

I dette leserbrevet skriver John Helge Andersen om at det må ryddes opp i Røros sentrum og gjøres framkommelig for alle som bor og besøker bergstaden. 

Publisert

Dette er et leserinnlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning.

Det dreier seg ikke om de aller største problemene, men de er temmelig påtrengende. I tillegg burde de være relativt enkelt å ordne opp i: 

Først tenker jeg på alle hull og ujevnheter i gater og veger på Røros. 

Om sommeren når vi alle spaserer litt mer enn vanlig, møter vi mange hindre. Det er store hull i vegen nær sagt over alt, og er man litt ustø på beina er det fort gjort å snuble og falle. Enda verre er det for de som kanskje er synshemmet, for ikke å snakke om rullestolbrukere og personer med barnevogn. Teknisk etat burde ta seg en runde nå når de forhåpentligvis får bedre tid etter en hektisk byggeperiode. Full asfaltering er avhengig av store bevilgninger, men det skulle være mulig å fylle de verste hullene fortløpende uten for store kostnader. 

De som graver av en eller annen anledning burde være ansvarlig for å rydde opp: Nilsenhjørnet er nesten uframkommelig, og trafikken er stor. De ansvarlige for gravingen må sørge for at gata gruses og planeres under byggeperioden. Kanskje noen kan fortelle dem det? 

Hva med en liten dugnad med opprydding? 

Om sommeren har vi miljøpatruljen som gjør en god jobb når det gjelder å plukke søppel, men vi blir kanskje litt blinde for andre forhold som kan gjøre det utrivelig i sentrum. Tar vi oss en tur til andre steder som baserer seg på mye turisme, er det fort gjort å se hva vi mangler. Vi mangler respekt for skiltvedtektene, kreativiteten når det gjelder å tiltrekke seg oppmerksomhet er for noens del litt vel stor.

Langt gras og avblomstrede geitrams er ikke særlig vakkert. Huseierne kan relativt enkelt fjerne dette graset, og de som ikke får det til kan muligens få hjelp. I alle fall kan vel kommunen rydde opp rundt sine eiendommer og der det ikke er en naturlig annen part. 

Vi kan med enkle grep framstå mye mer attraktivt både for oss som bor her og de som vil besøke oss. 

Røros 23.08.23 

John Helge Andersen 

 

 

Powered by Labrador CMS