Lions donerte til veldedighet:

30.000 til Ottar og Oskar

GLEDE: Sang og musikk gir glede til alle, også demente. For de som deltar på tiltaket «Møtested for sang og prat» er musikk spesielt viktig. 30.000 kroner i støtte fra Lions Club Røros gjorde så Ottar Kverneng slo lag med musikalsk leder og dirigent Oskar Tørres Lindstad for en trall på munnspillet.

Lions Club Røros delte ut penger til Ottar Kverneng, Oskar Tørres Lindstad og alle andre som er med på «Møtested for sang og prat».

Publisert

Overrekkelsen skjedde mandag denne uka, under årets siste øving på Øverhagaen bo-, helse- og velferdssenter. Der satt Oskar Tørres Lindstad, som vanlig, bak pianoet og ledet sangstunda. Denne gangen fikk han etter hvert med seg Ottar Kverneng på munnspill.

 Video fra øvinga og overrekkelsen ser du under.

– Fra i år har vi tenkt å starte med Lions-pris. Ofte deler vi ut en del små beløp. Nå tenkte vi å dele ut litt større beløp. Og vi har en plan om å gjøre det årlig, sa Knut Brathagen som stod for den offisielle overrekkelsen på vegne av Lions Club Røros.

– Her fikk vi startkapitalen, sa leder i Røros og Holtålen demensforening, Målfrid Kvarteig, og la til at hun ikke visste noe om gaven tross at hun er medlem i Lions Club Røros

Hun forteller at pengene går til enkel servering under øvelsene og nødvendig materiell, som noter og sanger.

Annlaug Wesselvold som er kasserer tok imot den symbolske sjekken på vegne av demensforeningen.

– Tusen takk, det var virkelig et stort beløp. Neste år tror jeg vi må ha kor på Gjøsvika sykehjem også, sa hun.

Etter at dagens øvelse kunne imidlertid musikalsk leder og dirgent Oskar Tørres Lindstad avsløre at det blir et lignende opplegg på Gjøsvika allerede i sommer. For det er som Kvarteig sa:

– Det vi har fått i gang her kaller jeg livskvalitet av høyeste sort for demente.

Powered by Labrador CMS