Haltdalingene jakter på julestemningen:

Julegrantenning i Gammelgården

– VI HAR FUNNET JULESTEMNINGEN: F.v.: Lilje Vikås, Magdalena Vikås, Ine Nyrønning og Agnes Storrø Heksem

Julehuset i Gammelgården fant julestemningen da små og store strømmet til for å være med på førjulsaktiviteter, se på Skomakergata, eller slå av en prat over en rykende varm kaffekopp og nystekte lemser eller smultringer. Julegrana ble tent og selvsagt kom nissen med pakker til alle barna. 

Publisert Sist oppdatert

– Vi bruker første lørdagen i desember til ulike aktiviteter og julegrantenning i Gammelgården. I år startet vi med kino for ungene og deretter juleverksted. Ordfører Jan Arild Sivertsgård holdt tale og fikk med seg ungene på nedtelling for å tenne julegrana. Dette har vi hatt i mange år, sier Hjørdis Stuedal som er leder for arrangementet.

Adventssysler på loftet

De startet det hele med kino for barna da «Den første julen i Skomakergata» ble vist i Galleriet.

På tre rom i Gammelgården var det deretter juleverksted. Ungene fikk servert sveler og saft av sanitetsdamene, mens de lagde forskjellige ting, som de kunne bruke til julegaver eller julepynt.

JULEVERKSTED PÅ BISPELOFTET: Alltid like populært, og i år var det med over 40 unger og lagde julegaver og julepynt før julegrana ble tent.

20 minus er kaldt i Haltdalen

Klokka fem var det klart for å tenne det fine juletreet på tunet. Korpset hadde trukket inn i galleriet, men spilte for åpne vinduer og presten Örjan Swenberg sto ute og var forsanger. Her var det bare å være med på sangen og leken rundt juletreet. For det var helt nødvendig å holde seg i i bevegelse, skulle en holde kulda unna. Men folk hadde kledd seg godt og når de gikk rundt juletreet, holdt de varmen i kroppen.

INNOMHUS: Det bla kaldt for orkesteret så de trakk innomhus og åpna vinduene så folk utenfor fikk høre likevel.

– Det bruker å komme mye folk, og det gjorde det i år også, kanskje heller enda flere enn vanlig, tross det kalde været. Takket være juleverkstedet vi har først, kommer det mange barn, både store og små. Det er folk fra Saniteten som er med dem i tillegg ordner de til mat til ungene. Det er veldig populært. I Trakteriet var det muligheter for å kjøpe seg kaffe og smultring eller «gørgode» lemser. Det har vært mye folk innom, både før og etter julegrantenningen, sier Hjørdis. 

VAKKERT LYSSATT: Det ble gang rundt treet med fargerik lyssetting og musikk fra vinduene.

Nå har adventstida begynt i Gammelgården, som har oppe flere ganger til før jul.

Powered by Labrador CMS