Reagerer på at flyktninger selv må betale for fly:

– Viser en smålighet en kan skjemmes av

VIS INNFLYTELSE: Forfatter av leserbrevet, Erling Sven Busch reagerer på måten UD behandler flyktninger fra krigen i Gaza.
VIS INNFLYTELSE: Forfatter av leserbrevet, Erling Sven Busch reagerer på måten UD behandler flyktninger fra krigen i Gaza.

Erling Sven Busch deler sine tanker om behandlinga av flyktninger fra Gaza.

Publisert

Dette er et leserbrev. Meninger i teksten står for skribentens regning.

Jeg trodde knapt mine egne øyne (og ører) da jeg på Dagsrevyen for noen dager siden hørte om innsatsen for å få norske borgere ut av Gaza. Det blir sendt fly fra Norge, sa talsmannen for UD.

Hvem betaler, spurte reporteren fra NRK. Alle må betale for billetten (eller kostnaden) selv, svarte representanten for UD.

Her snakker vi om norske borgere, storparten barn, strandet i en forferdelig krigssituasjon. De fleste har kommet til Norge som arbeidsinnvandrere, de er blitt stolte norske borgere og har bare ett ønske: å komme seg hjem. Den norske stat, smekkfull av penger og et av verdens rikeste land, viser en smålighet en kan skjemmes av når disse stakkars menneskene avkreves billett. Det forteller om en kald, byråkratisert og distansert holdning til sine egne borgere. Jeg tror ikke det er nødvendig med statsvitere og forskning for å finne årsaken til Arbeiderpartiets katastrofale valgresultat.

Erling Sven Busch

Powered by Labrador CMS