Ann Iren Evensen selger Mix-kiosken:

– Det er med tungt hjerte jeg gjør dette

SELGER: Ann Iren Evensen er eier og daglig leder av Mix-kiosken på Røros stasjon –Røros trenger et tilbud her på stasjonen og slike møtesteder er viktige, for det er mange som sitter hjemme og er ensomme.

Eier og daglig leder av Mix-kiosken på Røros stasjon selger virksomheten. – Det er med tungt hjerte jeg gjør det, for tilbudet trengs, sier hun.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg skulle gjerne stått på videre, men skal en drive her, må en være 100 prosent. Jeg hadde ikke holdt på så lenge om det ikke var for at jeg trives så godt, derfor sitter det dypt inne å gi opp drifta. Det føles veldig leit.

Det sier Ann Iren Evensen, eier og daglig leder ved Mix-kiosken på Røros. Denne uka la hun ut virksomheten for salg på finn.no. 

– Jeg starta opp kiosken her i februar 2020, én måned før korona og pandemi slo inn over landet. Jeg har lagt ned en stor innsats, men nå må jeg sette egen helse først. Det er med tungt hjerte jeg selger.

Middag og 30 sitteplasser

Kiosken er en del av Mix-konseptet til Norgesgruppens servicehandel. Evensen sier det kan være en stor fordel for nye drivere.

– Det gir veldig gode muligheter for lokal tilpasning, markedsføring og støtte i tillegg til innkjøpsavtaler gjennom grossist.

Ifølge Evensen er det denne støtta som har bidratt til at kiosken i dag har et bredt utvalg av middagsretter og hele 30 sitteplasser.

– Vi har en stor meny med mange forskjellige ordentlig gode hamburgere, biffsnadder og mer hjemmelaget mat som lapskaus. Og så er det softisen, som mange sier er den beste på Røros. Den selger vi hele året, sier Evensen og blir i samme øyeblikk avbrutt av en kunde som allerede på morgenkvisten ønsker å bestille en nettopp softis i beger.

POPULÆRT TILBUD: Mix-kiosken har blitt et populært møtested for mange. Evensen tilbyr middag, bakst, godteri, magasiner og aviser og ikke minst den populære softisen. – Den selger vi bra av hele året, sier hun.

Tilbudet trengs

Kiosken har en bred kundegruppe og er blitt en sosial møteplass for mange.

– De som kommer her er alt fra de unge lovende på veg til eller fra skole, reisende og en del pensjonister som har funnet at det er hyggelig å sitte her. Vi har mange faste kunder og mange som sitter her og koser seg og løser verdensproblemer.

Nå håper Evensen at det er noen seriøse drivere på Røros som vil overta drifta.

– Røros trenger et tilbud her på stasjonen og slike møtesteder er viktige, for det er mange som sitter hjemme og er ensomme. Det er gode muligheter for å utvikle drifta, for vi har god plass og et kjempebra samarbeid med huseier Bane NOR.

Togtrøbbel ga svikt

Kiosken har i dag fire ansatte i tillegg til Evensen. Samtlige ansatte unntatt én har videre planer om blant annet studier. Kiosken går ikke med overskudd, men hadde et resultat i fjor som eieren er godt fornøyd med.

– Vi hadde et underskudd på 17.000 kroner i fjor. Det er greit med tanke på lønnskostnader og svikt i reisende. Da Dovrebanen ble stengt, så det lovende ut for trafikken her, men med så mange innstillinger og forsinkelser, ble det dessverre stikk motsatt.

Powered by Labrador CMS