Rørosbanen stengt på grunn av ras

Foto: Nils Kåre Nesvold
Foto: Nils Kåre Nesvold

Strekningen på Rørosbanen mellom Røros og Støren er stengt på grunn av ras.

Publisert Sist oppdatert

Saken oppdateres 

Lars Magnus Vongraven i Spordrift opplyser til Fjell-Ljom mandag kveld at det er brudd på linja på grunn av ras, men at de ikke har fullstendig oversikt over skadeomfanget.

– Hvordan er situasjonen for linja gjennom bygda?

– Det vet vi ikke så mye om ennå, men det vi vet er at sporet har gått og at det er en del småskader. Nå skal vi til Stensli i Haltdalen og til Nesvold i Ålen etterpå, så vi får dannet oss et overblikk over hvor i skal begynne å utbedre skader.

– Så du regner med at linja vil bli stengt ei stund?

– Ja, det vil den være. Vi håper det ikke vil bli like omfattende som sist og at vi snart kan få i gang togtrafikken igjen.

– Er det fare for at det kan gå flere ras?

– Ja, det kan det gjøre. Det er for tidlig å si ennå, men de kan komme flere ras.

Pressekontakt i Bane Nor, Britt-Johanne Wang, opplyste tidligere på kvelden at strekningen først ble stengt på grunn av værforholdene og at det var av sikkerhetsmessige årsaker.

 – Trafikken håndteres på begge sider, sier hun. 

Ikke buss for tog

Informasjonssjef i SJ Nord, Hilde Lyng, opplyser at det har gått et ras ved Ålen og at BaneNor derfor har stengt strekningen for all togtrafikk. 

– Det er estimert at strekningen kan åpnes opp igjen for tog i morgen. Vi har et tog som skal fra Oslo til Trondheim, og som etter tabellen skal dra fra Røros klokka 20.01 i dag, men vi jobber nå med å få booket taxi og maxi-taxier for de rundt 60 passasjerene som blir rammet av at strekningen mellom Røros og Støren er stengt. 

Lyng forklarer at de ikke kan bestille buss til togpassasjerene fordi at den midlertidige brua ved Gåre ikke er ferdigstilt ennå, og at den brua som er der nå ikke tåler tyngre kjøretøy slik som buss. 

– Det går mange godstog på Rørosbanen for tiden, og det kan være litt værre å fikse alternativ transport for varene, sier Lyng.  

Powered by Labrador CMS