Nils Kåre Nesvold er redaktør og daglig leder i Fjell-Ljom
Nils Kåre Nesvold er redaktør og daglig leder i Fjell-Ljom

– En viktig kamp for bedre lønn

– Lønn er viktig for unge som skal velge yrke, og startlønna på rundt 350.000 kroner er ikke mye å rope hurra for i et yrke som er vanskelig å kombinere med familieliv, skriver redaktør og daglig leder i Fjell-Ljom, Nils Kåre Nesvold, i ukas leder.

Publisert Sist oppdatert

Bussjåfører over hele landet streiker for bedre arbeidstidsordninger, høyere lønn og økt trygghet. Fra lørdag vil streiken også ramme innbyggerne i Røros og Holtålen når fem sjåfører i Boreal går ut i streik. Det kan by på hodebry for alle som reiser mellom Røros og Trondheim.

Det er ingen tvil om at bussjåfører har krevende arbeidstidsordninger og lav lønn. Ifølge Fellesforbundet kan en bussjåfør være opptatt på jobb i inntil 70 timer i uka, men får kanskje betalt for halvparten. Det sliter på helsa, og kalles delt skift der sjåføren må ha fri uten lønn midt på dagen.

Det er heller ikke vanskelig å forstå at sjåførene også er bekymret for rekrutteringa til yrket. Ifølge Fellesforbundet er rekrutteringsbehovet her i landet på rundt 1.000 nye bussjåfører hvert år framover, og dit er det en lang vei å gå. Lønn er viktig for unge som skal velge yrke, og startlønna på rundt 350.000 kroner er ikke mye å rope hurra for i et yrke som er vanskelig å kombinere med familieliv.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud. Se alle abonnementer her.

Digital
1 måned

120,-

KJØP

Digital
3 måneder

450,-

KJØP

Komplett
1 år

1500,-

KJØP

Powered by Labrador CMS