Fjell-Ljom styrker staben

NYE FJES I FJELL-LJOM: Avisa styrker staben med Henrik Langgård (t.v.) og Iver Waldahl Lillegjære.

Med tre nye medarbeidere som en del av staben er avisa enda bedre rustet for framtida.

Publisert Sist oppdatert

Fjell-Ljom har fått tre nye journalister med på laget. Henrik Langgaard og Iver W. Lillegjære er en del av den daglige staben. I tillegg har avisa fått Kari Vårhus med som fast frilanser.

Henrik liker kultur og tungmetall

Henrik er ansatt som journalist og frontredigerer. Han flytta til Røros med familien sin i oktober i fjor, da kom de fra Hamar der Henrik jobbet i Hamar Arbeiderblad. Derfra har han over fem års fartstid, først og fremst som kultur- og nyhetsjournalist samt som frontsjef i perioder.

Henrik har en bachelor i musikk og er utdannet musikklærer. Han har jobbet på Røros skole et års tid, før han fant ut at han savnet å lage avis.

- Jeg stakk innom Fjell-Ljom i februar for å høre om det var jobbmulighet, og  jeg hadde lyst til å begynne å frilanse for avisa nå i høst.

Henrik legger ikke skjul på at han synes det er spennende når det skjer ting i nyhetsbildet, men det er en annen type saker han gleder seg aller mest frem til å ta fatt på.

- Jeg liker å skrive saker som går i dybden. Jeg liker å møte folk, jeg brenner for kultur og jeg liker å dekke konserter, oppsummerer han.

Sammen med bandet Adsecula har han gitt ut tre plater, én EP og to album. De spiller tungmetall.

- En må ha noen prosjekter ved siden av jobb, sier han.

Henrik er 25 år, samboer med sin forlovede Marie. Sammen har de ei datter på snart to år.

Iver er opptatt av politikk

Iver Waldahl Lillegjære er ansatt som politisk ansvarlig i Fjell-Ljom. Iver jobba i mange år i skoleverket som lærer og avdelingsleder. Han er utdannet adjunkt med tillegg fra NTNU. Han har også praktisk- pedagogisk utdanning samt rektorskolen.

Etter karrieren som skolemann var han først i Femundløpet som presseansvarlig, deretter en tur innom Rørosnytt som journalist fra 2019 før han fra 2021 var ansatt i Nea Radio som journalist med base på Røros.

- Jeg synes det er fint å få muligheten til å jobbe i Fjell-Ljom, etter min mening er dette det mediehuset som dekker Røros og Holtåen best, sier han.

- Som politisk anvarlig får jeg også muligheten til å jobbe med saker som interesserer meg, som fastlegekrisa, Helseplattformen og generelle utfordringer i distriktet.

Iver er 50 år og bor på Glåmos med kone og ei datter på snart et år. Også han spiller i band, blant annet sammen med Nea Radios Per Magne Moan.

Kari vil møte menneskene

Kari Vårhus var vikar for Fjell-Ljom i sommer. Framover vil hun være fast frilanser for avisa. Hun er udannet grafisk formgiver og har tidligere drevet med markedsføring på Røros  og i Trondheim, der hun blant annet designet etiketten til den kjente og kjære julebrusen til Dahls.

Kari har også studert nordisk språk og litteratur ved NTNU og vært lærer i 15 år på Nord-Østerdal videregående skole.

AKTIV PENSJONIST: Kari Vårhus startet likegodt eget AS for å kunne være aktiv og jobbe da hun ble pensjonist i sommer. Som frilansjournalist for Fjell-Ljom vil hun jobbe med jordnære og positive saker med base i Holtålen.

– Da jeg gikk av med pensjon i sommer startet jeg eget AS fordi jeg har lyst til å være aktiv og jobbe, sier hun.

Nå håper hun å kunne ta med seg erfaringene som lærer inn i journalistikken og er tydelig på hvilke saker hun først og fremst vil jobbe med.

– Det et er artig å få muligheten i Fjell-Ljom.  Jeg liker å møte folk, gjennom skolen har jeg hatt mye med ungdommer å gjøre. Når en hjelper folk med å få trua på seg sjøl, tror jeg de får til mer. Det håper jeg å kunne ta med inn i avisa, sier hun og utdyper:

– Jeg liker ikke sensasjoner, det er det enkle, det jordnære og det positive som skjer i bygda jeg vil trekke fram.

Kari mangler heller ikke andre prosjekter. Hun underviser 45 elever i aldersgruppen seks til 16 år på kulturskolen i Holtålen i kunstfag . I tillegg er hun leder i Ålen historielag og i Ålen bygdemuseum.

En styrke

Redaktør og daglig leder i Fjell-Ljom, Nils Kåre Nesvold, sier i en kommentar at han er glad for å få  flere nye og kompetente medarbeidere med på laget. 

– Dette styrker Fjell-Ljom, og vi er bedre rustet for framtida. Utvidelsen vil gjøre oss enda mer attraktiv for både lesere, lyttere, seere og annonsører, sier han. 

Powered by Labrador CMS