Ny rekord for Fjell-Ljom

GOD STEMNING: Det var god stemning i redaksjonen i Fjell-Ljom da opplagstallene ble presentert. Avisa har nå et nettoopplag på 2.647. Fra venstre Morten Haugseggen, Marius Haugan Lillegjære, Trond Haugan, Cecilie Bergan Stuedal, Ingrid Hemming, Eva Haukdal og Nils Kåre Nesvold

Fjell-Ljom satte første halvår i år ny opplagsrekord og har i dag et godkjent opplag på 2.647.  

Publisert Sist oppdatert

Landslaget for lokalaviser (LLA) og Mediebedriftenes Landsforening (MBL) la onsdag fram nye opplagstall for hele avisbransjen.

I Trøndelag er avisene Stjørdalsnytt og Frøya opplagsvinnerne med en vekst på henholdsvis 148,8 og 137,6 prosent. Videre har Klæbuposten en vekst på 44,5 prosent, mens Gauldalsposten kan vise til en vekst på 28,6 prosent fra første halvår i fjor til første halvår i år.

Adresseavisen har gått tilbake med 440 eksemplarer som tilsvarer 0,6 prosent. Videre har Arbeidets Rett en tilbakegang på 329 eksemplarer som som tilsvarer 4,4 prosent. Størst tilbakegang har nettavisa Nidaros, med en tilbakegang på 1.026 eksemplarer, eller 10,5 prosent.

Fortsetter framgangen

Fjell-Ljom fortsetter veksten for femte år på rad med en framgang på 80 abonnenter (+3,1 prosent) det siste året.  

Siden 2018 har opplaget i Fjell-Ljom økt med 549 som tilsvarer 26,2 prosent.

Redaktør og daglig leder Nils Kåre Nesvold er veldig godt fornøyd med tallene som er presentert. 

– Det er ekstra hyggelig at vi har hatt en digital vekst på hele 27 prosent bare det siste halvåret. Folk har sett at de får mer for pengene ved å ha et rent digitalt abonnement der man får tilgang til videoreportasjer, podkaster og direktesendinger.

Nesvold opplyser videre at løssalget og andelen abonnenter som har komplett abonnement (papiravis og digital tilgang) holder seg stabilt.

Dyrker lokalt innhold

Redaktøren sier videre at Fjell-Ljom det siste året har satset kraftig på levende bilder i form av videoreportasjer og direktesendinger samt podkast.

– Denne satsingen har gjort oss enda mer attraktive for innbyggerne i Røros og Holtålen. Vi rendyrker lokalt innhold på alle plattformer, sier han.

Nesvold trekker også fram at avisa har utvidet staben som nå teller sju årsverk. Gode resultater til tross, fokuset på utvikling kommer ikke til å bli noe mindre i tida som kommer, ifølge redaktøren:

– Det vil skje mye spennende i Fjell-Ljom framover, fastslår Nesvold.

Stabile tall

Landslaget for lokalaviser (LLA) har over 110 medlemsaviser. Totalopplaget for disse går samlet ned med 3.258, en nedgang på 0,9 prosent.

Rundt 60 prosent av LLAs lokalaviser går tilbake, rundt 40 prosent frem – når vi sammenligner netto opplagstall for første halvår 2023 med første halvår i fjor.

LLAs generalsekretær Tomas Bruvik kommenterer opplagstallene slik:

– Vi skulle gjerne ha sett at opplagstallene var litt bedre. Tatt i betraktning at mange har stram privatøkonomi for tida, kan vi likevel si oss fornøyd. I valgkampen og under forrige ukes lokalvalg har vi dessuten sett utallige eksempler på at lokalavisene står veldig sterkt blant innbyggerne. Det er lokalavisene som har dekket kommunestyrevalget på en fortreffelig måte, mange med nett-tv-dekning gjennom hele valgkvelden. Slik har lokalavisene demonstrert hvor viktig det er for lokaldemokratiet å ha levedyktige lokalaviser, sier generalsekretæren.

OPPLAGSTALL: Tabellen viser opplagsutviklingen første halvår i år sammenlignet med første halvår i fjor for alle avisene i Trøndelag.

LES OGSÅ: 

Powered by Labrador CMS