– Skal Trøndelag fylkeskommune handle stikk i strid med samfunnets behov for framtida?

REDD FOR SKOLENE: Ann Elisabeth Hansvold (Ap)skriver om de videregående skolene i dette leserinnlegget.

Ann Elisabeth Hansvold (Ap) uttrykker bekymring for tilbudet ved videregående skoler i dette leserbrevet.

Publisert

Dette er et leserinnlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning.

En rasering av det videregående skoletilbudet i Trøndelag kan ikke bli en realitet. Skal Trøndelag fylkeskommune handle stikk i strid med samfunnets behov for framtida og regjeringens føringer når det kommer til yrkesfag? Hva med mangelen på arbeidskraft og de utfordringer vi står foran der? Hva med satsinga på praktiske fag, for å gi muligheter til de elevene som heller har styrken sin og interessen sin for disse fagene enn teoretiske - og som gjennom å ta fagutdanning er verdifull arbeidskraft som i tillegg er kompetent. Hva med de elever som brenner for kreative fag, og som gjennom å få muligheten til å velge denne retningen er med i et fellesskap og får kompetanse som et arbeidsmarked i utvikling vil behøve.

Kreative hoder er en ressurs. Og hva med musikk, dans og drama? Skal det nedskaleres slik at vi ikke skal rekruttere kulturarbeidere, musikere, sangpedagoger med fler lenger? 

Og viktigst kanskje av alt: Skal vi ikke ha gode tilbud til de unge som har evner innenfor kreative fag og som i kombinasjon ønsker å bruke disse i sin utdannelse? Om det blir færre slike tilbud er faren stor for at flere faller utenom. Da blir det neste økende utenforskap, færre med kompetanse og færre som bidrar i arbeidsmarkedet. 

Det har vi ikke råd til.

Powered by Labrador CMS