Fjell-Ljom ønsker alle lesere en riktig god jul! Foto: Geir Tønset
Fjell-Ljom ønsker alle lesere en riktig god jul! Foto: Geir Tønset

Ha en raus og god jul!

De fleste julebord er unnagjort, de fleste av oss har kjøpt julegaver, politikerne i Røros og Holtålen har vedtatt budsjettet, og vi vet litt mer om hva vi har å forholde oss til neste år.

Publisert Sist oppdatert

Nå nærmer jula seg med stormskritt, og for de fleste er jula synonymt med gaver, overfylte middagsbord og feststemning. Vi må heller ikke glemme at jula er en kristen feiring til minne om Jesu fødsel. Opprinnelig var jula en hedensk høytid der man feiret at sola snur og det går mot lysere tider.

Men ikke alle gleder seg til jul. Noen er ensomme og har ingen å snakke med, andre sliter med rus og psykiske problemer. Jula forsterker følelser, og hvis man sliter i det daglige, blir det ekstra vanskelig i jula når kontrastene og forventningene er så høye.

Derfor er det en god idé å gjøre som noen av de ansatte ved psykisk helse- og rustjeneste i Røros foreslår i ukas avis. Inviter noen hjem og finn fram en ekstra tallerken. Og som det blir sagt, det viktigste er ikke hva som er oppå bordet, men hva som er rundt bordet.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud. Se alle abonnementer her.

Digital
1 måned

120,-

KJØP

Digital
3 måneder

450,-

KJØP

Komplett
1 år

1500,-

KJØP

Powered by Labrador CMS