Nils Kåre Nesvold er redaktør og daglig leder i Fjell-Ljom. Foto: Fjell-Ljom
Nils Kåre Nesvold er redaktør og daglig leder i Fjell-Ljom. Foto: Fjell-Ljom

En seier for grendene

– Nå gjelder det å gripe muligheten og vise at grendene fortsatt er liv laga, skriver redaktør Nils Kåre Nesvold i ukas leder.

Publisert Sist oppdatert

I siste kommunestyremøte på Røros fattet politikerne et av årets viktigste vedtak. Med 20 mot sju stemmer sa kommunestyret ja til å opprettholde skolene og barnehagene i Brekken og på Glåmos. Engasjementet var stort på forhånd, og politikerne gjorde det eneste riktige. Vi er overrasket over at SV og tre av de fire Høyre-representantene ikke kunne være med på Arbeiderpartiets forslag om å gi grendene en sjanse til.

Det som var ekstra gledelig med vedtaket var et tilleggsforslag fremmet av Per Arne Gjelsvik på vegne av Venstre, Senterpartiet, Røroslista og Ole Jørgen Kjellmark fra Høyre: «Ordfører tar initiativ og sjekker mulighetsrommet for at finansielle institusjoner kan garantere finansiering av topplån ved nybygging utenfor Røros sentrum». Dersom det lar seg ordne, vil det bli enda mer attraktivt å bosette seg i grendene.

Den samme Gjelsvik tok bladet fra munnen og benyttet anledningen til å sette ord på det mange snakker om: Nybygget på Øverhagaen er blitt dyrere og flottere enn det kommunen burde tatt seg råd til. Det er brukbare kontorlokaler i sykehjemmet som nå rives. Internatet i Sundveien fikk kort levetid, og administrasjonen har vokst uten at veksten verken er politisk styrt eller tilrådd.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud. Se alle abonnementer her.

Digital
1 måned

120,-

KJØP

Digital
3 måneder

450,-

KJØP

Komplett
1 år

1500,-

KJØP

Powered by Labrador CMS