Trailer krasjet i Gårebrua:

Stengt for kjøretøy over 3,5 tonn

SKADET BRU: Slik ser brua ved Gåre ut etter sammenstøtet med traileren. De avbildede personene var ikke på noe vis involvert i hendelsen.

Gårebrua er stengt for all tungtrafikk med totalvekt over 3,5 tonn på ubestemt tid etter at en trailer krasjet inn i den.

Publisert Sist oppdatert

Saken oppdateres

Vegtrafikksentralen melder klokka 13.43 at fylkesvei 30 er stengt ved Flatberg i Haltdalen på grunn av et trafikkuhell.

Ifølge Fjell-Ljoms reporter på stedet skal det være en trailer som har kjørt over brua lastet med et sorteringsverk som har vært så høyt at det har truffet toppen av brua.

Klokka 14.05 melder politiet at veien er stengt i begge retninger på ubestemt tid. 

Vegtrafikksentralen har sendt entreprenør.

Klokka 14.25 melder vegtrafikksentralen at veien er rydda, og kjøretøy under fem tonn kan passere i begge retninger.

Tyngre kjøretøy må vente til veien åpner. Omkjøring for disse er via Rv 3.

Entreprenør er på vei.

Klokka 14.37 melder Vegtrafikksentralen at vegen blir åpnet for fullt igjen tidligst klokka 19, men at dette er et høyst usikkert anslag.

Klokka 16.43 melder Vegtrafikksentralen at trafikken dirigeres manuelt, og at brua fortsatt er stengt for kjøretøy over fem tonn. Disse vil få beskjed om at det er omkjøring via fv 705 over Tydal og rv 3 over Kvikne. Det er svært usikkert når brua vil åpne for tunge kjøretøy.

– Uten at jeg er noen ekspert, vil jeg utifra de bildene som er delt, blant annet av dere, tippe at det kan ta tid å reparere brua. Skader i stål er tidkrevende å fikse, kommenterer Vegtrafikksentralens personell.

Klokka 19.47 melder Vegtrafikksentralen at Gårebrua er stengt for all trafikk over 3,5 tonn. 

– Og slik vil det bli i lang tid framover. Vi har så langt satt et forsiktig estimat på 1. august, men det er ingen som vet hvor lang tid det kan ta, sier de.

Det er fylkeskommunen som eier brua, og de har vært på befaring i ettermiddag og vil komme med informasjon når de vet mer.

En gjenstand fra trailerlasten havnet i veigrøfta.
Powered by Labrador CMS