Takk til dere som sprer glede

HYLLER MUSIKERE: Eiliv Grue retter en stor takk til musikkgruppa Sextus og andre musikere som gjester beboerne ved Øverhagaen og Gjøsvika.

I dette leserbrevet kommer Eiliv Grue både med hyllest og oppfordring til musikere som bidrar til gode opplevelser hos beboerne på Øverhagaen og Gjøsvika.

Publisert

Dette er et leserinnlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning.

En spesiell takk til musikkgruppa Sextus for at dere så ofte gjester Gjøsvika sykehjem. Tror neppe dere vet hvor det betyr for beboerne hver gang dere kommer. Det er først når en selv er blitt pasient på sykehjem at en forstår det.

Men vit: Det går frydefull glede gjennom korridorene hver gang det meldes at Sextus er her. For musikk og sang når på en enestående måte fram til sinn der glemsel og ensomhet tar alt for stor plass.

En oppfordring til dere: Dere gjester Øverhagaen tre ganger hver måned, og Gjøsvika én gang. Gjør om på dette slik at det blir likt. To ganger hvert sted. Det er mer rettferdig. Det fortjener Gjøsvika.

Dere fortjener ekstra stor takk og honnør fordi dere kommer til dem som ikke lenger er i stand til å komme ut for å oppleve. Andre grupper som synger og spiller får applaus, anerkjennelse og inntekter når de opptrer. Dere fortjener mye mer enn andre å få hjertelig takk som tilbakemelding. Trolig ser dere at dere får et større og viktigere honorar enn penger når dere leser takknemligheten i blikkene hos dem dere spiller for - slik at de kan synge, trå takten og danse med dere. Dere burde få oppmerksomhet, blomster og takk av kultursjef, aktivitetsleder og politikere som tegn på at de ser det verdifulle dere gjør. Det er det minste dere fortjener.

Når dette er sagt, et det stor grunn til å oppfordre andre; kor, musikere, menighet, dansere og skoler, til å besøke sykehjemmene ofte for å gi beboerne glede og mening. Jeg har sett og iakttatt hvor stor glede slike stunder gir dem som i alt for stor grad er overlatt til ensomhet. I tillegg betyr slike kulturelle besøk viktig oppmuntring og inspirasjon for et dyktig personale.

Og de som tar seg tid til slike opptredener, får selv tilbake verdifullt perspektiv på livet.

Eiliv Grue

Powered by Labrador CMS