Tilsvar til Kjellmark:

– Det må være lov å diskutere framtida,
og mene at vi må tenke og handle annerledes

Varaordfører i Røros kommune, Christian Elgaaen (SV)

I dette leserbrevet kommer varaordfører i Røros kommune, Christian Elgaaen, med et tilsvar til leserbrevet til Ole Jørgen Kjellmark (H). 

Publisert Sist oppdatert

Dette er et leserinnlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning.

I Ole Jørgen Kjellmarks leserinnlegg er det mye å ta tak i, og det vil vi nok få muligheten til de neste par månedene. Her skal jeg nøye meg med å kommentere en ting.

Det må være mulig å mene at vi skal tenke annerledes om natur, arealbruk og framtidig utbygging av fritidsboliger uten å bli tillagt meninger om å «ikke se nytten i hyttefolket».

Jeg har flere ganger den siste tida merket meg at enkelte har en interesse av å skape denne fortellingen. For min egen del kan jeg forsikre om at det ikke er slik. Jeg har aldri sagt eller skrevet noe i den retningen.

Hytteeierne og de som bruker hyttene er viktige for oss. De bidrar med masse til både handel, øvrig næringsliv, arrangementer og mye annet. Dagens hytter og hytteeiere skal vi ta vare på og ønske velkommen.

Det må likevel være lov å diskutere framtida, og mene at vi må tenke og handle annerledes. Jeg er en av dem som mener vi må bremse utbyggingen av fritidsboliger av mange hensyn, men det betyr ikke at dagens hytter med alle sine ringvirkninger vil forsvinne.

Jeg håper hyttene i Røros kommune blir mye brukt i sommer. En riktig god sommer ønskes alle fastboende, hytteeiere og andre tilreisende!

Christian Elgaaen (SV)

varaordfører Røros

Powered by Labrador CMS