Fare for lyn i tørt terreng

FAREVARSEL: Meteorologisk institutt har utstedt gult farevarsel for lyn i hele det sørøstlige Norge. I Røros-regionen er det fra før av oransje farevarsel for skogbrann.

Det er fra før pågående stor skogbrannfare i Rørosregionen. Søndag ettermiddag kan lynet komme.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge skogbrannfareindeksen er er kartet over Røros-regionen søndag i stor grad enten rødt eller oransje. Det betyr fortsatt pågående stor skogbrannfare.

Samtidig har Meteorologisk institutt utstedt gult farevarsel for lyn over hele det sørøstlige Norge, Røros-regionen inkludert.

– Vi forholder oss til skogbrannfareindeksen og gjør fortløpende vurderinger ut fra den. Utover det har vi normal beredskap, sier virksomhetsleder Frode Skogås i den interkommunale brann- og redningstjenesten.

Han understreker at totalforbudet mot båltenning er gjeldende inntil det kommer kontrabeskjed.

– Forhåpentligvis kommer det også litt skikkelig med regn, men inntil man hører noe annet, så må man forholdet seg til bålforbudet, sier han.

SKOGBRANNFARE: Hele Trøndelag og sørlige Nordland har status som svært skogbrannfarlig inntil det kommer nedbør av betydning. Det kan det gjøre i Røros-regionen søndag ettermiddag og/eller kveld, men med på kjøpe kan det også komme lynnedslag.
Powered by Labrador CMS