– Vi blir ikke tilgodesett med mange bilder og reportasjer i lokalavisa

Erik Strøm var utstiller med bod under Rørosmartnan 2024.
Publisert Sist oppdatert

Dette er et leserinnlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning.

Som utstiller på Rørosmartnan er ikke vi som er utstillere med boder tilgodesett med mange bilder og reportasjer i lokalavisa. Her bruker vi mange tusen kroner, mye tid og beriker martnan med vår tilstedeværelse, vi skaper stemning – det er vi som er martnan på Røros

Prøv og arranger en martna uten oss bodholdere. Det ville blitt trist med bare hester og ordførerens tale i tomme gater. Det å kunne sole seg i glansen av statsministeren og ledere har blitt det store. Andre er blitt viktigere enn de som virkelig skaper martnan. Det virker som om det er viktigere å bli fotografert med de høye herrer i de rette omgivelser enn å fremme bodholderne.

Hvorfor er ikke avisa interessert i å sende ut bilder av alle de flotte bodene og menneskene bak? Vit at den jobben vi legger ned er omfattende og langvarig. Støre derimot, bruker ikke én krone på Røros, men oppmerksomhet får han.

Jeg synes det blir feil å fronte ham. Bodholderne på Rørosmartnan fortjener mye mer oppmerksomhet, respekt og ikke minst fortjener de å bli takket for oppmøtet. Vi er ikke veggpryd for at andre skal sole seg i glansen av den jobben vi legger ned. Bruk oss utstillere for det vi er verd og det vi fortjener, så gir vi alt for at besøkende skal få det beste fra oss bodholdere.

Vi utstillere står sammen om det meste, støtter og hjelper hverandre når noe er vanskelig. Arrangørene på Røros er fantastiske, de vil oss bare alt vel, men media må støtte oss og løfte arrangementet sammen med oss. Sammen bygger vi framtidige martnaer på Røros med nye utstillere og gjør Rørosmartnan attraktiv for neste generasjon utstillere.

Powered by Labrador CMS