Svar på etterlysning fra Kjetil Folde:

– Det er fritt opp til alle og enhver å mene hva en vil om media

VIKTIG MED YTRINGSFRIHET: – Vi er flere redaktører som har snakket om dette, og vi må holde fana for ytringsfrihet høyt, sier redaktør Guri Jortveit i Arbeidets Rett. Foto: Nils Kåre Nesvold
VIKTIG MED YTRINGSFRIHET: – Vi er flere redaktører som har snakket om dette, og vi må holde fana for ytringsfrihet høyt, sier redaktør Guri Jortveit i Arbeidets Rett. Foto: Nils Kåre Nesvold

Redaktøren i Arbeidets Rett kommer med et motsvar til leserinnlegget til Kjetil Folde.

Publisert Sist oppdatert

I et Facebook-innlegg i helga etterlyser Kjetil Folde det han kaller motsvar fra lokalavisene på et leserinnlegg han skrev forleden. 

Ved flere anledninger har Kjetil Folde kritisert lokalpressens dekning av planer for utvikling av et område i Galåen i Røros.

Det er fritt opp til alle og enhver, inkludert Folde, å mene hva en vil om media. Derfor er det i utgangspunktet verken interessant eller konstruktivt å gå i rette med ham om hans meninger og påstander i spaltene.

Det sier for øvrig Vær varsom-plakaten at redaktører skal være svært forsiktig med også, derfor har jeg forsøkt å snakke med Folde i stedet. Vi har utvekslet e-poster, telefonsamtaler, og Folde er invitert til å si sin mening om alt fra planene til mediedekningen og debatten i en redaksjonell sak, noe han så langt avstår fra.

- Jeg kan ikke tenke meg noe som er viktigere enn et velfungerende lokaldemokrati, skriver Folde i leserinnlegget.

Akkurat der er vi helt enige. Derfor er det med forundring vi nok en gang konstaterer at Folde hamrer løs mot media og meningsmotstandere med beskyldninger, halvsannheter og udokumenterte påstander. Siden Folde framstiller seg sjøl som pressemann, er det også forunderlig at han kan så lite om forskjellen mellom objektiv journalistikk, meningsbærende journalistikk og leserinnlegg.

Folde kommer med flere udokumenterte påstander om feil i saksbehandlingen fra kommunen. Han kommer også med en grov påstand om korrupsjon blant politikere og næringsliv, i tillegg til å slenge på en beskyldning om at undertegnede lyver.

Kommunens saksbehandling har vært gjenstand for flere artikler både i Fjell-Ljom og Arbeidets Rett. Det er stilt spørsmål til administrasjonen fra både politikere og presse, og dette er svart ut fra flere hold. Enhver leser kan sjøl gjøre seg opp en mening om svarene. Alle kommunestyremøtene ligger også ute i opptak for alle å se.

Beskyldningene om korrupsjon har vært fremmet i flere omganger fra flere enn Kjetil Folde. Det er også omtalt og videreformidlet av flere medier, og jeg antar at flere medier enn Arbeidets Rett har undersøkt påstandene og konkludert med at de er like grunnløse som mange av de andre beskyldningene.

Jeg står støtt ved Rettens dekning. Folde aner fint lite om alle telefonene, meldingene og tilbakemeldingene redaksjonen har fått og får, fra innbyggere så vel som fra hyttefolk både i Galåen og resten av Røros, fra næringsliv og politisk hold. Verden er ikke så svart-kvit som Folde ser den. Det greide for øvrig hele kommunestyret fint å balansere i møtet der det ble vedtatt at planene, i tråd med korrekt kommunal - og demokratisk - planprosess, skulle legges ut på høring. Det til tross for uenighet i selve avstemminga.

Når det gjelder det han skriver om meg og min opptreden på Helgemorgen på NRK, ligger det åpent for alle til å se sjøl. Jeg er like fornøyd i dag som da med at jeg greide å framsnakke ei av årets, etter min mening, mest aktuelle og velskrevne bøker, som tar opp interessekonfliktene ved bruk av naturen og hvordan vi bør verne om den for framtida, i beste sendetid en søndags morgen.  

Powered by Labrador CMS