Svar til Kjetil Folde om Fruvollen:

Om omdømmet er svekket, er opp til leserne

FRUVOLLEN: Dronebilde mot Galåen og Havsjøen.
FRUVOLLEN: Dronebilde mot Galåen og Havsjøen.

I forrige uke gikk Kjetil Folde til angrep på Fjell-Ljom og Arbeidets Rett etter dekningen av Fruvollen.

Publisert

Nå etterlyser han svar på innlegget gjennom e-post og meldinger på egen Facebook-side. 

Rektoren ved Søndre Land Ungdomsskole prøver å belære pressen hovedpunktene i Vær Varsom-plakaten. Folde glemte å nevne punkt 4.15:

«Tilsvar og debattinnlegg skal ikke utstyres med redaksjonell, polemisk replikk.»

Utgangspunktet for kritikken til Folde er en podkast på fjell-ljom.no om Fruvollen der utbygger og lokalbefolkninga får slippe til med sine synspunkter på utbygging av det omstridte hytte- og boligområdet. Dette er en podkast vi har jobbet lenge med, og det har vært vanskelig å få folk til å stille opp. 

I første versjon av podkasten ble det lagt inn en personlig mening fra reporteren. Det skal selvsagt ikke forekomme, og setningen ble klippet vekk i løpet av få timer.

Dette får Folde til å skrive:

«Dessverre kan Fjell-Ljom sitt omdømme som upartisk lokalavis være svekket i denne saken.»

Fjell-Ljoms journalister skal ikke ta parti i redaksjonelle saker, men legge vekt på saklighet i innhold og presentasjon. Ja, vi gjorde en feil som ble rettet etter kort tid, og vi beklager den feilen. Om dette svekker omdømmet vårt, blir opp til lesere og lyttere å vurdere. 

For Fjell-Ljom er det viktig at alle parter slipper til med sine meninger, og det har vi også gjort i denne saken. Avisa ønsker ikke og skal ikke ta parti i denne saken.

Nils Kåre Nesvold
Redaktør i Fjell-Ljom 

Powered by Labrador CMS