Da bommene gikk ned i Røros sentrum

KAOS: Ved jernbaneovergangen nedenfor Bergstadens Hotel blir det fort kaos når lange godstog sperrer overgangen i flere minutter samtidig som det er martna og bussene forsøker å krysse mellom alle fotgjengerne.

Hver dag under martnan har togene tutet på fotgjengere som passerer jernbaneovergangen ved Bergstadens Hotel på rødt lys. Lange godstog har tidvis gjort industriområdet på sørsida av jernbanelinja til ei øy. Nå har lederen av transport- og kommunikasjonskomiteen sett problemene med egne øyne.

Publisert Sist oppdatert

Sigbjørn Gjelsvik, leder av transport- og kommunikasjonskomiteen på Stortinget, har besøkt Røros for å med egne øyne se problemene som oppstår når Rørosbanen blir den eneste godsjernbanen mellom Oslo og Trondheim. Han fikk se lange godstog som sperret begge jernbaneovergangene, nysgjerrige martnasturister som vandret ut i jernbanetraseen for å ta bilder, kaoset rundt jernbaneovergangen ved Bergstadens Hotel og bussen som fikk bommen i taket. Kommer det til å hjelpe? Blir vi kvitt den farlige overgangen midt i sentrum? Får vi i det minste nye tog som fungerer på Rørosbanen? Podkasten om Gjelsviks besøk og historien om da bommene gikk ned i Røros sentrum hører du over.

Powered by Labrador CMS