Eivind Langseth er banksjef for Sparebank 1 SMN i Røros og Holtålen. Arkivfoto: Marit Langseth
Eivind Langseth er banksjef for Sparebank 1 SMN i Røros og Holtålen. Arkivfoto: Marit Langseth

– Trenger jeg reiseforsikring når jeg ikke skal til syden?

Banksjef for Sparebank 1 SMN i Røros og Holtålen, Eivind Langseth, skriver om viktigheten av reiseforsikring i privatøkonomi-spalten.

Publisert Sist oppdatert

Nordmenn flest ser ut til å følge reiserådene om norgesferie også denne sommeren. Vi ser at mange tenker at de ikke trenger reiseforsikring når de «bare» skal på norgesferie, men en helårs reiseforsikring dekker alt fra den daglige turen til jobb like gjerne som lengre ferieturer. Det kan derfor være flere grunner til å sjekke om reiseforsikringen er på plass før man legger ut på tur, også innenlands.

Avbestilling, skade og tyveri av reisegods samt ulykke og sykdom er de skadene som meldes hyppigst inn til oss i forbindelse med reiser i Norge. Mange blir overrasket over at det er så mange skader etter sykdom, men reiseforsikringen dekker behandlingsutgifter hos blant annet kiropraktor og tannlege etter ulykke utenfor hjemmet så her er det dekning for skader etter både sykkelturer i skog og mark og når du har vært uheldig og snublet i en kantstein utenfor en butikk. Får man en varig skade etter en slik ulykke kan man også få erstatning på et større beløp, avhengig av skadeomfanget.

De siste året har interessen for å leie ferieboliger i Norge økt, og mange ferieboliger koster titusenvis av kroner per uke å leie. Avbestillingsdekningen i en reiseforsikring har normalt en dekning for betalte leiekostnader, så hvis det skjer en ulykke eller akutt sykdom før avreise så kan du få tilbake det du har betalt til utleier om det ikke blir noen tur.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud. Se alle abonnementer her.

Digital
1 måned

120,-

KJØP

Digital
3 måneder

450,-

KJØP

Komplett
1 år

1500,-

KJØP

Powered by Labrador CMS