Marie Bakås er fast spaltist i ukas kommentar. Arkivfoto: Marit Langseth
Marie Bakås er fast spaltist i ukas kommentar. Arkivfoto: Marit Langseth

Ferietanker

Marie Bakås skriver om sommerferien, verneverdige soner og boligutbygging i ukas kommentar.

Publisert Sist oppdatert

Denne halvpompøse overskrifta får deg kanskje til å tro at jeg har brukt sommeren til å filosofere mens jeg har slanget meg i ei hengekøye med panoramautsikt over en fjord, vandret fra varde til varde i fjellheimen eller padla kajakk på blikkstille hav. (For det er da det alle har gjort i sommer, er det ikke? Det ser i hvert fall slik ut på Snap, Insta og Facebook.)

Men det har jeg ikke. For det første har jeg aldri noensinne ligget i ei hengekøye, verken i den stripete Saltkråkan-typen eller den nye friskus-aktige sorten. Fjellturer har jeg derimot gått, også i sommer, og jeg har til og med padla på havet. (Det siste gjorde jeg i følge med husets tre mannlige menn. Idyllen brast da det viste seg at kajakkene, som feriesenteret leide ut mistenkelig billig, ikke var dimensjonerte for en røslig kar fra Meråker, og ektemannens underkropp dovna bort etter ett minutt av den tre timer lange «padleopplevelsen». Men nok om det.)

For det andre: Det jeg rett og slett ikke får til mens jeg driver med slike sommersysler, er å gruble og filosofere. Ingen gode ideer spirer hos meg, ingen kloke tanker blir tenkt. Jeg bare ser. Til gjengjeld ser jeg uhorvelig mye, hodet mitt roterer som på ei ugle. Ikke dermed sagt at jeg er usedvanlig observant. Tvert imot, tror jeg.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud. Se alle abonnementer her.

Digital
1 måned

120,-

KJØP

Digital
3 måneder

450,-

KJØP

Komplett
1 år

1500,-

KJØP

Powered by Labrador CMS