– Lekser er kjedelig og dumt

OPPGITT: Jens Leo Sevatdal og Ingrid Morgestad er veldig lei av lekser, og mener at det er mange andre ting som er mye viktigere når man er barn.

Jens Leo Sevatdal og Ingrid Morgestad skriver om lekser og skolearbeid i dette leserinnlegget.

Publisert

Selv om mange mener lekser er en fin ting mener vi at lekser er kjedelige og dumt. Bare spør elevene!! Jeg er veldig sikker på at flertallet sier at lekser er kjedelige, fordi det ødelegger fritid, lek med venner, hobbyer og aktiviteter. 

Vi må kunne komme oss på aktiviteter. Tenk om du ikke kommer deg på fotballtrening på grunn av lekser eller ikke får gjort lekser fordi du må på trening.

Og foreldrene skjønner ikke lenger fordi de hadde andre metoder og de som har lærevansker, lesevansker og sykdommer strever også med lekser. De som ikke har foreldre som er norske får også vansker, og mye av leksene må vi ha bøker og de er tunge, men mye av leksene er digitalt og mange kan også slite med Chromebook og trenger datahjelp. 

Og mange har mye alene hjemme tid, vi kan heller ha en halv time lengre skoledag. Og når man er lærer så hører man barna klage hver dag over lekser så da kan vel noen gjøre noe med det.

DU LIKTE VEL IKKE LEKSER NÅR DU VAR BARN??

Og til foreldre dere blir vel litt oppgitt når vi kommer hjem med masse lekser.

Og barna dine blir sur og slitne og voksne prøver og hjelpe dem. Elever blir mer lykkelige og gladere uten lekser. Og forskning har vist at lekser kan gi helseproblemer og stress. Og kanskje mange kan være nervøse for å få feil på leksene. Og tenk den følelsen av å komme hjem og ikke tenke på lekser … 

Skrevet av 

Jens Leo Sevatdal 11 år, og Ingrid Morgestad 11 år

Røros skole, 6. trinn.

 

Powered by Labrador CMS