POPULÆRKONSERTEN: Ingebjørg Bratland synger i Røros kirke under Vinterfestspill i Bergstaden 2020.
POPULÆRKONSERTEN: Ingebjørg Bratland synger i Røros kirke under Vinterfestspill i Bergstaden 2020.

Ingebjørg Bratland til Vinterfestspill

Den folkekjære sangeren Ingebjørg Bratland skal sette farge på populærkonserten under Vinterfestspill i Bergstaden 2020.

Publisert Sist oppdatert

Med seg til populærkonserten i Røros kirke har Bratland med seg den svenske folkemusikkgruppa Väsen.

– Vi kan love artige musikalske møter, vakker musikk og god stemning, gjennomsyret av Ingebjørgs flotte stemme, sier kunstnerisk leder for Vinterfestspill i Bergstaden, Øyvind Gimse, i en pressemelding.

Ingebjørg Bratland er bare 29 år, men godt kjent for sin stemme, unike sangteknikk og formidlingsevne. Vinje-bygdingen har en merittliste de fleste kan misunne henne, og er kåret til Nordisk mester og har vunnet NM i folkemusikk. I tillegg har hun flere seire i Landskappleiken som kveder.

– Hun platedebuterte på det kritikkerroste prosjektet «Heimafrå», sammen med Odd Nordstoga. Dette unike prosjektet bestod av folketoner og historiske fortellinger gjenspeilet i den norske kulturarven. I sin enkle musikalske produksjon ble albumet hyllet, og resulterte i 20.000 solgte plater, og dermed Gullplate, og Spellemann-pris i kategorien folkemusikk/tradisjonsmusikk. Ikke minst resulterte samarbeidet i mer enn 150 livekonserter, med avslutningsvis to utsolgte konserter i Operaen, skriver Vinterfestspill i pressemeldinga.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud. Se alle abonnementer her.

Digital
1 måned

120,-

KJØP

Digital
3 måneder

450,-

KJØP

Komplett
1 år

1500,-

KJØP

Powered by Labrador CMS