– Vi som bor på Røros setter pris på lokal mat

LOKAL MAT: Marianne Juell Skaug er forundret og skuffet over Fjell-Ljoms leder som stilte spørsmål ved om serveringsbransjen på Røros er rettet mot turister eller fastboende. Foto: Morten Haugseggen
Publisert Sist oppdatert

Dette er et leserinnlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning.

Det var med stor forundring og skuffelse jeg leste gårsdagens leder «En bergstad for turister.» Vi er utrolig heldige her på Røros som har dyktige folk på serveringssteder og i dagligvarebutikker som tar vare på tradisjoner og synliggjør og fremmer lokalt produsert mat. At vi som bor på Røros vet å sette pris på dette, er jeg ganske sikker på.

Flåsete utsagn som at « det er grenser for hvor mye skjørost og rømme selv en rørosing kan presse i seg hver uke,» hører ikke hjemme i en avis som kaller seg seriøs. Og tilgang på biffsnadder og chips er vel mer enn god nok her på Røros vil jeg tro?

Når det også i lederen refereres til såkalte « nisjebutikker» kontra «helt vanlige, dagligdagse butikker» kunne det være interessant å få avisens utdyping av disse begrepene. Muligens burde Fjell-Ljom også foreta en undersøkelse om hva «de ønskede kundene» faktisk vil ha!

Powered by Labrador CMS