Utvidet søknadsfrist:

Ønsker flere søkere til minnefondet

PEDER ANGEL LANGEN LUNDQUIST: Her fra utstillingsåpning på Rørosmuseet i 2022.

Stiftelsen Peder Angels minnefond har utvidet fristen til 15. juli, du har dermed fortsatt muligheten til å søke om støtte.

Publisert Sist oppdatert

– Det har kommet inn noen søknader, men stiftelsen håper at flere kan søke om støtte, sier daglig leder i Elden, Siri Gellein.

 Hun sitter i juryen som skal velge ut de som får støtte, og selve utdelinga foregår på siste forestilling av Elden.

Ungdom

– Vi vil oppfordre ungdommer med hjertet for teater og musikk om å søke støtte. Her kan du få støtte til sangtimer, støtte til folkehøgskole eller høyere utdanning. Dessuten er det også mulig å søke støtte til kurs eller innkjøp av instrument, sier Anna Lundquist Langen.

Gellein og Lundquist Langen sier at det i år er mulig å søke om 30.000 kroner, og at det også vil deles ut 10.000 kroner til ungdom med spesielle behov for å kunne utøve kunstnerisk aktivitet. 

Du må være mellom 13 og 25 år og komme fra Trøndelag eller Os kommune i Østerdalen.

Fondet

Familien til Peder Angel Lundquist Langen oppretta et fond etter hans dødsfall. De ønsket heller penger enn blomster i bisettelsen. Det resulterte i at det kom inn nærmere 600.000 kroner som har blitt til et fond. Midler fra fondet skal deles ut årlig på Eldens siste forestilling og gå til ungdom som ønsker støtte til å utvikle seg innen musikk og teater.

Powered by Labrador CMS