Dovrebanen åpner 21. mai:

– Rørosbanen tilbake i vanlig drift

Bilde av diesellokomotiv med passasjervogner ved Røros
TILBAKE: Dovrebanen åpner allerede i mai, det er gode nyheter også for Rørosbanen.

Fra tirsdag 21. mai kjører SJ Norge alle sine togavganger hele vegen mellom Trondheim og Oslo. Dermed får Rørosbanen tilbake sitt tilbud med seks avganger hver veg.

Publisert Sist oppdatert

– Dette er fantastiske nyheter for passasjerene, SJ Norges 430 ansatte og alle som brenner for en bedre jernbane. Vi gleder oss til å få enda flere kunder over fra fly til skinner nå, sier administrerende direktør i SJ Norge, Rikke Lind.

At togene nå skal gå som normalt igjen mellom Trondheim og Oslo er gode nyheter også for de reisende på Rørosbanen.

– Det er gledelig at Randklev bru ved Ringebu nå er reparert raskere enn forespeilet og jeg vil takke Bane NOR for samarbeidet og innsatsen de har lagt ned. Dette har vært en tøff tid for alle som reiser med toget og vi takker for tålmodigheten, sier Lind. 

På Dovrebanen vil det, som tidligere, bli seks togavganger hver veg, og fra den 22. mai kjører også nattogene. 

På Rørosbanen betyr gjenåpninga av Randklev bru at SJ Norges kunder får tilbake sine seks daglige togavganger hver veg.

– Nattogene har vært et stort savn blant mange kunder og kundene på Rørosbanen har hatt en stor belastning med kun to daglige avganger og mye buss for tog, sier Lind. 

Påminnelse

Fjell-Ljom ringer Erling Sven Busch med den gode nyheten. Etter å ha fått flere bekreftelser på at SJ sier de nå skal kjøre seks avganger hver retning også på Rørosbanen uttrykker Busch overraskelse.

PÅMINNELSE: Erling Sven Busch er glad for at Dovre- og Rørosbanen snart åpner for vanlig trafikk, men ønsker vi skal se på hele denne perioden som en påminnelse om hvor sårbar infrastruktur vi har i Norge.

– Jøss, dette er veldig gledelig, utbryter han.

Han mener denne perioden med stengt Dovrebane og svært redusert persontrafikk på Rørosbanen har vært en sterk påminnelse om en svært sårbar infrastruktur.

– Når ei relativt vanlig jernbanebru faller ned, og dette påvirker nesten all jernbanetrafikk i hele landet, sier det noe om hvor sårbar infrastruktur vi har, mener Busch.

Powered by Labrador CMS