Tidenes beste år for Fjell-Ljom:

– Vi rendyrker lokalt innhold på alle plattformer, og det skal vi fortsette med

STABEN: De ansatte i Fjell-Ljom feirer opplagsrekorden med kake. Foran fra venstre Marius Haugan Lillegjære, Nils Kåre Nesvold og Trond Haugan. Bak fra venstre Ingrid Hemming, Eva Haukdal, Henrik Langgård og Morten Haugseggen.

Fjell-Ljom satte i 2023 ny opplagsrekord og har i dag et godkjent opplag på 2.825.

Publisert

Landslaget for lokalaviser (LLA) og Mediebedriftenes Landsforening (MBL) la onsdag fram nye opplagstall for hele avisbransjen.

I Trøndelag er Fjell-Ljom en av opplagsvinnerne. I løpet av 2023 har avisa fått 223 nye abonnenter. Der er en vekst på 8,6 prosent. I løpet av de fem siste åra har lokalavisa for Røros og Holtålen fått 727 nye abonnenter. Det er en vekst på 35 prosent.

Arbeidets Rett hadde i fjor en nedgang på 207 abonnenter som er en tilbakegang på 2,8 prosent. Fra 2020 har Arbeidets Rett mistet 513 abonnenter (-6,7 prosent).

I Trøndelag økte Adresseavisen i fjor med 3.500 abonnenter (+4,6 prosent), Selbyggen økte med 27 abonnenter (+1 prosent), Gauldalsposten økte med 500 abonnenter (+39,5 prosent), Avisa Gaula økte med 235 abonnenter (16,3 prosent) og Trønderbladet økte med 503 abonnenter (9,2 prosent).

I Innlandet gikk Alvdal midt i væla/Tynsetingen tilbake med 137 abonnenter (-5,9 prosent), mens Østlendingen gikk tilbake med 727 abonnenter (-4,7 prosent).

Flere blir digitale

Redaktør og daglig leder Nils Kåre Nesvold i Fjell-Ljom sier han er veldig godt fornøyd med tallene som ble lagt fram. Han trekker spesielt fram den digitale veksten som har vært på 79 prosent det siste året.

– Stadig flere velger et digitalt abonnement med tilgang til alle pluss-saker og e-avisa. Jeg tror mange velger dette alternativet fordi det er et billigere enn komplett abonnement med papiravis og digital tilgang. 

Nesvold opplyser videre at løssalget og andelen abonnenter som har komplett abonnement holder seg stabilt.

Mer digitalt innhold

Redaktøren legger til at Fjell-Ljom det siste året har satset mer på digitalt innhold enn tidligere. Mediehuset på Domus produserer både podkast og levende bilder i form av videoreportasjer og direktesendinger. 

Nesvold nevner også at Fjell-Ljom på halvannet år har produsert mer enn 150 podkaster som er lastet ned 70.000 ganger. 

– Den digitale satsinga har gjort oss enda mer synlige og attraktive for lesere, lyttere, seere og annonsører i Røros og Holtålen. Vi rendyrker lokalt innhold på alle plattformer, og det skal vi fortsette med.

 – Hvordan skal opplagsrekorden feires?

– I første omgang blir det kake til de ansatte, og fra midt på dagen fredag er vi på plass i fellesområdet på Domussenteret. Da har vi et ekstra godt tilbud til nye abonnenter. Kom innom oss og slå av en hyggelig avisprat, sier Nils Kåre Nesvold.

Stabile tall

Totalopplaget for de over 110 lokalavisene som er tilknyttet Landslaget for lokalaviser, LLA, øker med drøye 2000. Det er en økning på 0,6 prosent. 

Rundt halvparten LLAs lokalaviser går fram, rundt halvparten tilbake. Det viser tallene når vi sammenligner netto opplagstall for andre halvår 2023 med andre halvår året før.

Tomas Bruvik er generalsekretær i LLA. Bruvik kommenterer opplagstallene slik:

– Det er gledelig å se at lokalavisene står sterkt blant folk landet rundt. Våre stabile opplagstall viser at redaktørstyrte lokalaviser lager journalistikk som er verdt å betale for. Lokalavisene er også en nyttig markedskanal for nasjonale og lokale annonsører, sier LLAs generalsekretær.

OPPLAGSTALL: Tabellen viser opplagsutviklinga i løpet av 2023 for alle avisene i Trøndelag.
Powered by Labrador CMS