Blir Røros Ap de som slukker lysa i Røros sentrum for godt?

BOPLIKT: Bjørn Salvesen retter krass kritikk i sitt leserinnlegg.

Bjørn Salvesen skriver om boplikt i Røros sentrum i dette leserinnlegget. 

Publisert Sist oppdatert

Dette er et leserinnlegg. Meninger i teksta står for skribentens regning.

Jeg kan si mye bra om Røros Ap. Men når det kommer til å innføre nødvendig boplikt også ved arv i Røros sentrum, feiger partiet ut for å slippe mere støy fra en meget talefør gjeng av huseiere. 

Når de i tillegg argumenterer med at "boplikten fungerer bedre enn vi tror" i forrige ukes formannskap når det påviselig er 111 tomme hus i Røros sentrum uten folkeregistrert adresse, er mageplasket totalt. Antallet er for øvrig svært konservativt beregnet. Og økende; halvparten av de 25 arvede hus i 2022 ble øyeblikkelig fritidsboliger. Da skjønner man at Ap ikke ønsker å lette på den oppvoksende slekts streben etter å komme inn på boligmarkedet i sentrum hverken som kjøper eller leietaker. Tvert imot er dette å krype for aldrende menn og kvinners umettelige hyttebehov.

Det historiske sentrum dømmes derved av Røros Ap til et stadig økende dødt hyttemørke. SV & Sp er på nett med den kritiske situasjonen, og ønsker folk i husa ved å ønske boplikt også ved arv. Og husk, boplikten er ikke personlig; man kan leie ut ved arv hvis du ikke ønsker å bo der selv. Eller leie ut én del av huset, og beholde en annen del som fritidsbolig. Poenget er at det bor noen der.

Men saken skal ikke endelig besluttes før kommunestyremøtet 1.februar. Er det lov å håpe på en modig og ikke minst faktabasert snuoperasjon fra Røros Ap?

Det hadde vært litt av en forsinka julepresang til de unge tilflytterne vi så gjerne vil ha til å revitalisere Røros sentrum!

Bjørn Salvesen

Sentrumsbeboer Røros

Powered by Labrador CMS