Minneord:

Anders Sakrisvoll

Publisert

I en alder av 92 år har Anders Sakrisvoll lagt ned sitt mangslungne og samfunnsviktige virke. 

I ham har vi mistet vår største lokale Falkberget-kjenner. Gjennom ti år arbeidet han som antikvarregistrator knyttet til garden Ratvolden og familien Falkberget. Dette ga ham enestående kunnskap om Falkberget, om dikterhøvdingen, og Johan Falkbergets liv og virke. En kunnskap han øste ut i sitt eget forfatterskap og gjennom et utall meget leseverdige artikler i aviser og tidsskrifter. Hans bok Brevskatten på Ratvolden – sitater fra brev Johan Falkberget skrev – (Arbeidets Rett 2009), er en av de mest verdifulle bøker i min boksamling. 

Anders Sakrisvoll ble meget fortjent tildelt Røros kommunale kulturpris i 1997.

Sakrisvoll hadde et várt og følsomt sinn, men kunne være skarp i sine meninger og si klart fra når det var behov for det. Han uttrykte gang på gang sin dype skuffelse over den manglende lokale respekt og forståelse for hva Johan Falkberget har betydd for lokalsamfunnet og for å sette Røros på verdenskartet. 

Jeg minnes i dyp takknemlighet de mange og kunnskapsgivende samtalen vi fikk over kaffekoppen på Kaffestuggu. Måtte vi ikke bare minnes, men ta handlingsrettet lærdom av Anders Sakrisvolls visdom.

Fred Anders Sakrisvolls minne.

Powered by Labrador CMS