Per Morten Hoff er fast skribent i kommentarspalten. Foto: Kurt Näslund
Per Morten Hoff er fast skribent i kommentarspalten. Foto: Kurt Näslund

Nye arbeidsplasser – nye muligheter

– Røros burde starte en inkubator og få til et samarbeid med NTNU, Sintef og ledende teknologiselskaper, skriver Per Morten Hoff i ukas kommentar.

Publisert Sist oppdatert

Nylig kunne vi lese i Arbeidets Rett om Flokk, og hvor mye bedriften betyr for verdiskapingen på Røros. «Flokk importerer nesten like mye penger til Røros hvert år, som Røros kommune får i rammeoverføring fra staten, omtrent 120 til 150 millioner kroner.»

Det startet på Røros i 1957. Stålrørsmøbler tok av og HÅG kunne høste av dette markedet i mange år. Bedriftseier Håkon Granlund skjønte imidlertid at æraen for hans kjøkkenmøbler gikk mot slutten, så han begynte i det stille å konstruere kontorstoler. Som nabo til Granlund, deltok jeg selv i uttestingen av hans første kontorstoler. Min rolle var svært begrenset, så jeg skal med en gang fraskrive meg all ære. Granlund ville teste ut hjul til kontorstolene han hadde fått fra ulike leverandører. Testen foregikk ved at en kontorstol ble bundet fast med tau i tilhengerfestet på hans Citroën DS. Undertegnede ble plassert oppe på kontorstolen og så bar det av gårde i retning Hittersjøen. Jeg synes det var kjempekult, men det ble en smule skummelt da det første hjulsettet brøt sammen, like etter hotellet. Det andre hjulsettet var langt bedre og brakte oss til Hittersjøen og tilbake. Innovasjon i praksis og før HMS ble oppfunnet. HÅG ble videreført med nye driftige ledere og eiere, og har blitt en utrolig suksess. Røros har mye å takke HÅG for.

Nå er det viktig å skape nye arbeidsplasser. Politisk utvalg for kultur- og samfunnsutvikling er på ballen, og målet er å sikre at 3.500 personer skal ha sin arbeidsplass på Røros. Et veldig bra initiativ.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud. Se alle abonnementer her.

Digital
1 måned

120,-

KJØP

Digital
3 måneder

450,-

KJØP

Komplett
1 år

1500,-

KJØP

Powered by Labrador CMS