Lover ekstra vedlikehold 

TILTAK: Det settes inn ekstra tiltak for å bedre kjøreforholdene på Fylkesveg 30.

Det er satt i gang tiltak for å bedre kjøreforholdene på strekningen mellom Singsås og Ålen.

Publisert Sist oppdatert

Det melder Trøndelag fylkeskommune i en pressemelding. 

I meldinga står det:

«Den siste tiden har Trøndelag fylkeskommune opplevd utfordringer med vedlikeholdsarbeidet på fylkesveg 30 mellom Singsås og Ålen. Forholdene på vegen har vært spesielt utfordrende denne vinteren. Årsaken er blant annet lange kuldeperioder samt mye nedbør. Det har ført til flere henvendelser fra kommuner og brukere av vegen. Det er derfor satt i gang tiltak for å bedre kjøreforholdene på vegen. Tiltakene som allerede er satt i gang gjør det bedre og tryggere å kjøre på vegen.Dette er viktig med tanke på den økte trafikken som kommer med vinterferien og Rørosmartnan (20.- 24. februar). De siste dagene har høvling og fjerning av is gitt gode resultater. I tiden framover gjøres det løpende vurderinger på det videre vedlikeholdet.»

– Det vi gjør nå er at vi har holdt på å få høvlet ned isen. Vi bruker en anne type skjær som er tøffere på isen. Ulempen med det skjæret er at man må være litt forsiktig. Dersom man kommer nedi med det så kan man ødelegge asfalten og veimerkinga. Vi må se an været og hvilke muligheter vi har. Hvis det blir mildvær kan vi salte enkelte partier, sier teamleder i Trøndelag fylkeskommune, Dag Ivar Borg. 

Han sier at mange lokale ikke har opplevd forholdene på veien så dårlige som de har vært så langt i vinter før. 

– Det er sikkert værforholda som gjør at det blir sånn. Det har vært kulde, nedbør og så blir det tining og frysing igjen. Det er krevende forhold gjennom området i utgangspunktet, og når man ikke er heldig med været blir konsekvensene større, sier Borg. 

Powered by Labrador CMS