Holder foredrag om KI: 

– Litteraturen og journalistikkens rolle er truet

Krimforfatter og leder i Forfatterforbundet, Eystein Hanssen.

Krimforfatter og leder i Forfatterforbundet, Eystein Hanssen, kommer til Solheim pensjonat på Røros for å holde foredrag om Kunstig Intelligens (KI). 

Publisert Sist oppdatert

Det opplyser Forfatterforbundet i ei pressemelding. 

Hanssen har engasjert seg sterkt i debatten rundt KI den siste tida, og kommer til å snakke om hvilke utfordringer KI byr på. 

– Kunstig intelligens utfordrer opphavsretten og forfattere, oversettere og journalisters rolle. Litteraturen og journalistikkens rolle er truet, sier Hanssen.

Utfordrer borgerrettighetene

Som leder av Forfatterforbundet, som organiserer norske skjønnlitterære forfattere, er han opptatt av å ha et kritisk blikk på kommersielle aktørers bruk av KI, der det utfordrer opphavsrett og kunstnerisk virksomhet på en rekke områder.

– Men kanskje like mye utfordres personvern og borgerrettigheter. Kunstig intelligens gir nye muligheter for myndigheter og særlig politi, forsvar og etterretning. Samtidig gir KI nye muligheter for totalitære regimer. Hvordan brukes kunstig intelligens nå, hva må vi være oppmerksomme på? Kan KI benyttes til å overvåke vår tankevirksomhet, spør Hanssen.

Skrivekonkurranse

Møtet på Solheim er et samarbeid mellom Fjell-Ljom, Forfatterforbundet og Folkeakademiet Røros. Møtet er et ledd i Fjell-Ljoms skrivekonkurranse, og redaktør Nils Kåre Nesvold og journalist Morten Haugseggen vil snakke om omleggingen av Fjell-Ljom fra papir til digitale plattformer.

– Vi synes det nostalgiske miljøet på Solheim Pensjonat gir en fin kontrast og passende ramme til et møte om det aller siste innen ny teknologi, sier Jan Erik Øvergård, styremedlem i Forfatterforbundet og representant for den lokale forfattergruppa som også tidligere har hatt treff på Solheim.

Øvergård legger til at møtet er åpent for alle. 

– Det er gratis inngang, takket være økonomisk støtte fra kommunene Holtålen og Røros, og fra Ren Røros. Under møtet blir det også korte orienteringer om Forfatterforbundet og om Folkeakademiet Røros.

 

 

Powered by Labrador CMS