VIL HA MER SKOGBRUK: – Ved å hugge og plante nye trær tar vi et steg inn i det grønne skifte, og minsker utslippene i vår atmosfære, skriver Malin Østby i dette leserbrevet. Illustrasjonsfoto: Marit Langseth
VIL HA MER SKOGBRUK: – Ved å hugge og plante nye trær tar vi et steg inn i det grønne skifte, og minsker utslippene i vår atmosfære, skriver Malin Østby i dette leserbrevet. Illustrasjonsfoto: Marit Langseth

– Skogbruk, et skritt inn i det grønne skifte

Malin Østby fra miljø- og klimautvalget i AUF i Trøndelag mener det burde hugges mer skog for å hindre utslipp av drivhusgasser, skape arbeidsplasser og ta enda et skritt inn i det grønne skiftet.

Publisert Sist oppdatert

Skogen. Et pent, vakkert, stille og et fredelig sted med årsgamle stier og fredelige fuglelyder. En kilde til oksygen, noe vi trenger for å leve. Men hvorfor skal vi hugge ned trærne da? Jo, trærne fungerer som et karbonlager og bruker karbondioksid (CO2) som byggestein. Den binder CO2 og slipper ut oksygen. Og når vi lager trematerialer ut av treet vil karbondioksidet forbli inne i treets lager. Om det får stå, vil det til slutt brytes ned og slippe karbondioksidet ut i atmosfæren igjen. Et tre kan binde opp til 1,8 kilo CO2 per kilo tre i gjennomsnitt. 37 prosent av Norge er skog og i 2008 bandt skogen nesten halvparten av klimautslippet vårt. Det er dumt å la skogen stå å råtne, for da vil CO2-et slippes ut igjen.

Vi i AUF ser at det grønne må komme, og derfor skjønner vi viktigheten av å erstatte oljearbeidsplassene med grønne arbeidsplasser, og vi har mange muligheter i skognæringen. Ved å hugge og plante nye trær tar vi et steg inn i det grønne skiftet, og minsker utslippene i vår atmosfære.

Derfor mener jeg at Statskog burde bedrive skogpleie, ved å hugge trær som er i moden alder. Materialene man får fra denne skogpleien kan man forøvrig selge eller gi til bedrifter som ønsker det. På den måten kan vi hindre utslipp av drivhusgasser, vi kan skape nye arbeidsplasser og ta enda et skritt inn i det grønne skiftet.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud. Se alle abonnementer her.

Digital
1 måned

120,-

KJØP

Digital
3 måneder

450,-

KJØP

Komplett
1 år

1500,-

KJØP

Powered by Labrador CMS