Ap + SV = Robek igjen

LISTETOPP FOR MILJØPARTIET DE GRØNNE: Hanne Feragen er fremdeles leder i Røros MDG.

Hanne Feragen skriver om velgere, kommuneøkonomi og Robek i dette leserbrevet.

Publisert Sist oppdatert

Dette er et leserinnlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning.

Hvordan i all verden kan velgerne i Røros kommune fortsatt ville ledes av et uansvarlig rødt flertall, som igjen sørger for at Røros blir en Robek-kommune? Arbeiderpartiet og SV har 15 av 27 kommunestyrerepresentanter og har alltid størst makt.

Når man ikke har nok penger til å bygge nytt eller å inngå kostbare husleieavtaler, da kan man ikke gjøre det - selv om man har lyst, og selv om det er en ypperlig anledning til å vise handlekraft overfor velgerne.

Kjedelig drift og økonomisk styring må komme først. En slik fornuftig prioritering er en ulempe for politikere som blir foruten «monumenter» over sin politiske karriere i form av et bygg eller noe annet konkret. Fornuftig drift som vedlikehold av veier, er ikke like synlig og like morsomt å skryte av for å få gjenvalg.

MDG er enig med Høyre om at kommunestyret må styre kommunen på en økonomisk ansvarlig måte, men vi kan ikke si ja til alle tiltak som gir inntekt til kommunen. Fordi summen av alle kommuners naturinngrep og klimagassutslipp gir naturkrisen og klimakrisen som Norge og verden har. Hvorfor forstår de ikke det, når til og med NRK-Norge har fått innsyn i naturkrisen via tv-programmet Oppsynsmannen?

Tiden er inne for å etablere en grønn blokk, som prioriterer livsgrunnlaget for barna våre. Forskjellen mellom Arbeiderpartiet og Høyre har minsket med årene, og kjernesakene deres er ikke lenger det aller viktigste for samfunnet og jordklodens fremtid. Jeg mener at SV og Venstre bør legge til side sine ulike syn på planøkonomi og markedsliberalisme til gode for klimaet og naturen.

Både nasjonalt og lokalt må vi danne en grønn blokk, og så får de større partiene velge å bli med oss på våre premisser. Slik det er nå er SV klistret til Ap, og Venstre er klistret til Høyre. SV og Venstre er uten reell forhandlingstyngde, fordi Ap og Høyre vet at de små henger på - inn i den oljegrå fremtiden med uhåndterlige konsekvenser.

Powered by Labrador CMS