Mange mistet strømmen

STORT UTFALL: Mange er strømløse i Holtålen tirsdag kveld.

Mange husstander i Holtålen fikk brudd i strømforsyninga tirsdag kveld.

Publisert Sist oppdatert

Det har vært flere utfall tirsdag kveld. Strømbruddet oppsto først i 18-tida. 1.015 kunder totalt var rammet.

Inn og ut

Klokka 21.05 forklarte pressekontakt Ingvild Asp i Tensio til Fjell-Ljom at de på det tidspunktet ennå ikke hadde klart å identifisere problemet. Mange av kundene fikk gradvis tilbake strømmen i løpet av relativt kort tid, før et nytt stort utfall rammet alle på nytt.

– Det har falt ut, kommet på, og så falt ut på nytt. Vi var nede i kun Hessdalen en periode, men av en eller annen grunn har alt falt ut igjen nå. Vi har ikke greid å lokalisere hvor feilen ligger, men jobber på spreng for å løse problemet, forsikret hun.

Asp oppfordret kunder som kan ha sett eller hørt noe som kunne bidra til å lokalisere feilen om å ta kontakt.

To linjebrudd

Klokka 23 opplyste Asp i en oppdatering til Fjell-Ljom at 710 kunder fremdeles var strømløse og at det fortsatt ble jobbet med feilretting.

–  Etter tips fra kundene har vi funnet to mulige feil i området. Vi jobber nå med å finne ut av dette, og fortsetter å koble inn seksjon for seksjon. Det er fortsatt uvisst når feilene er rettet, men vi jobber uavbrutt for å få tilbake strømmen til alle så snart som mulig.

Onsdag morgen kunne Asp opplyse om at alle har fått tilbake strømmen i løpet av natta etter ei betydelig arbeidsøkt.

– De siste kundene ble påkoblet klokka kvart på fem i dag tidlig. Årsaken til strømbruddet var et trefall over linja som også har forårsaket et linjebrudd på et annet sted. Altså var det to feil som forårsaket strømbruddet.

Powered by Labrador CMS