Er Hoff og co. redde for å bli avslørt?

Sorthvitt bilde av Ingulf Galåen og ei høne.
FEILAKTIGE PÅSTANDER: Arbeidsgruppa – nei til utbygging av Fruhaugen kommer med påstander som ikke er reelle og i mange tilfeller direkte feilaktige, skriver Ingulf Galåen – igjen.

I dette leserinnlegget svarer Ingulf Galåen på et tidligere leserinnlegg fra Per Morten Hoff og gjentar sitt ståsted i debatten om Fruhaugen og Fruvollen.

Publisert Sist oppdatert

Dette er et leserinnlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning.

Kampanjen mot reguleringsplanen for Fruvollen ruller videre. Nå går de ut med kritikk også mot at tiltakshaver Steinar Skjerdingstad skal arrangere informasjonsmøte.

Hoff og andre naboer som ikke unner andre å få bosette seg eller få bygge hytte i bygda vår, har, siden oppstart av detaljregulering ble kunngjort, drevet en kampanje sterkt preget av desinformasjon og overdrivelser, og med en intensitet vi ikke har sett maken til i vår kommune. Det synes som om medlemmer i aksjonsgruppa oppildner hverandre slik at mange av dem faktisk tror det er verdens, eller i alle fall bygdas undergang dersom det blir bygget noen flere boliger, kanskje 50 prosent flere hytter enn vi allerede har i bygda og et beskjedent, men spennende næringsprosjekt.

Uriktige påstander gjentas gang på gang slik at mange utenforstående faktisk tror det er slik aksjonsgruppa framstiller det. Da er det på tide at tiltakshaver kan få presentere en del fakta, og da særlig overfor de som skal behandle planen i politiske fora i kommunen.

Full stopp i bygging av nye boliger og hytter er ikke mulig, spørsmålet er måten det skal bygges på. Reguleringsplanen for Fruvollen er den mest framtidsrettede og gjennomarbeidede reguleringsplanen, når det gjelder hensyn til natur og miljø, som er laget i Røros kommune. Den kan virkelig bli et eksempel på hvordan man bør bygge i framtida. Da er det et stort paradoks at det med store ord argumenteres mot denne planen av miljøhensyn. De som er opptatt av å begrense skadene på natur og miljø som følge av bygging bør applaudere og si ja takk til den foreslåtte reguleringsplanen for Fruvollen. Og så heller arbeide for å få gjennomført planvask av de mange tradisjonelle reguleringsplaner som er vedtatt, men ikke utbygd, og der det ikke er innarbeidet noen hensyn til natur og miljø.

 Ingulf Galåen

Powered by Labrador CMS