ARRANGERER KONKURRANSE: Fra venstre Ragnar Kokkvoll, Jan Erik Øvergård, Vår Brean Almås, Annikki Torgersen og Nils Kåre Nesvold inviterer til skrivekonkurranse i Røros og Holtålen i forbindelse med åpningen av nytt bibliotek på Røros. Foto: Arnfinn Strømmevold
ARRANGERER KONKURRANSE: Fra venstre Ragnar Kokkvoll, Jan Erik Øvergård, Vår Brean Almås, Annikki Torgersen og Nils Kåre Nesvold inviterer til skrivekonkurranse i Røros og Holtålen i forbindelse med åpningen av nytt bibliotek på Røros. Foto: Arnfinn Strømmevold

Inviterer til skrivekonkurranse:

Vil få flere unge fram i lyset

Fjell-Ljom i samarbeid med den lokale forfattergruppa, «Forfattere i Rørosregionen», lanserer nå en skrivekonkurranse i Røros og Holtålen.

Publisert Sist oppdatert

– Konkurransen er åpen for alle, men vi henvender oss spesielt til yngre folk som sitter med et uforløst talent og venter på en anledning til å komme fram i lyset, sier redaktør Nils Kåre Nesvold i Fjell-Ljom.

Gruppa «Forfattere i Rørosregionen» er sprunget ut av et initiativ fra Forfatterforbundet og deres medlemmer på Røros. De samles tre-fire ganger i året for å presentere og diskutere egne tekster.

De som er med og jobber med skrivekonkurransen, i tillegg til redaktør Nils Kåre Nesvold i Fjell-Ljom, er Ragnar Kokkvoll, Jan Erik Øvergård, Vår Brean Almås og Annikki Torgersen.

Skape blest

Åpning av de nye biblioteket før jul vil være en fin anledning til å vise nye talenter oppmerksomhet, samtidig som det vil bidra til å skape ekstra blest også rundt det nye samlingspunktet for leselyst og litteraturinteresse i Røros og Holtålen.

Et utvalg tekster og forfattere vil bli presentert i Fjell-Ljom, og det skal kåres tre vinnere i forbindelse med åpninga av det nye biblioteket.

– Vi håper en skrivekonkurranse er det som skal til for å få lokket fram nye talenter, sier Nesvold.

Korte tekster

Skrivekonkurransen vil være begrenset til tekster i kort format, inntil 2000 ord.

Konkurransen er åpen for alle sjangre, alt fra tradisjonelle noveller, via sakprosa og dikt til mer eksperimentelle og sjangeroverskridende tekster.

– Vi vet at spesielt mange unge leker med nye former for utvikling av tekst og innhold, og vi tror at en konkurranse som er åpen og uten tematisk begrensning, vil kunne resultere i mange spennende bidrag, sier Jan Erik Øvergård i den lokale forfattergruppa.

Inspirasjonsseminar

Planen er å arrangere et inspirasjonsseminar med en forfatter som kommer til Røros eller Holtålen for å holde skrivekurs og gi inspirasjon.

Seminaret vil være åpent for alle, også for interesserte utenfor regionen. Planen er at seminaret skal være gratis for deltakerne.

En jury vil velge ut tre vinnere som får en pengepremie. Skrivekonkurransen støttes foreløpig økonomisk av Ren Røros, Holtålen kommune og Forfatterforbundet.

Fristen for å levere bidrag til skrivekonkurransen er 1. oktober i år.

– Interesserte deltakere kan allerede nå ta kontakt med Fjell-Ljom, sier Nils Kåre Nesvold.

Powered by Labrador CMS