Takker lokalsamfunnet:

– Du har hørt på musikk og kanondrønn i flere uker

ELDEN 2023: Daglig leder Siri Gellein i Stiftelsen Elden retter en stor takk til lokalsamfunnet i forbindelse med årets utgave av musikkteatret.

Daglig leder Siri Gellein benytter dette leserbrevet til å rette en stor takk til alle som har bidratt til årets oppsetting av musikkteateret.

Publisert

Nå er vi i ferd med å rigge ned det som anmelderne kaller tidenes Elden.

11.700 har sett forestillinga og vi takker ydmykt for alle positive tilbakemeldinger vi har fått fra publikummere på sosiale media, telefon og meldinger.

Nå er tid for å takke Røros-samfunnet som nok en gang har stilt opp. 349 frivillige fra 4-82 år er registrert som aktører i Elden. Disse har stilt opp enten som aktører for tre dager, to, tre eller fire uker, eller er med i dugnadsgjenger som jobber hele året. Her yter alle sitt beste.

Vi er også helt avhengige av dugnadsgrupper som ta på seg vaktoppdrag på natt og dag, opp og nedrigg og generelle ryddeoppdrag på spillplassen. Tusen takk til Galåen samfunnshus, Rotary, NVIO, Aktiv Barnehjelp, FAU Glåmos, Glåmos Samfunnshus og tre ulike russegrupper for viktig dugnadsinnsats.

Vi i Elden vil også takke handelsstanden og overnattingsstedene denne sommeren. Det hjelper ikke med verdens blideste vertskap på Elden dersom de opplever at de ikke blir ivaretatt ellers på «staa». Men det gjør vårt publikum. Så takk til deg som har tatt imot vårt publikum på «folkelig vis» som Maren ville ha sagt i Elden. Sammen klarer vi å vise et vennlig og inkluderende Røros.

Ringvirkningsanalysen (Nord Universitet 2022) viser at Elden fører til minst 40 millioner kroner tilbake til Rørossamfunnet. Vi er med andre ord en viktig del av næringslivet i regionen, og en motor i opplevelsesnæringen på sommerstid.

Vi har også viktige lokale samarbeidspartnere som støtter Elden på ulike måter. Takk til Sparebank 1 SMN, Ren Røros, Rørosbanken, Røros Hotell, Røros Auto, Vauldalen Fjellhotell, Hummelfjell Catering, Bergstaden Hotel, Coop Brekken, Stensåsen slakteri, Rørosmeieriet, Galåvolden Gård og Røros kommune. En stor takk til Rørosmuseet og Statsbygg for lån av verdensarven på sommerstid. Vi skal love at det ikke skal være spor etter oss i sommer heller.

Og helt til slutt: Takk til deg som bor i nabolaget, du har hørt på musikk og kanondrønn i flere uker. Noen synes det er fint å sitte på verandaen og nynne til Elden-sanger. Andre ikke. Det skal vi respektere.

Neste år skal vi feire at det er 30 år siden «Det brinner en eld» av Arnfinn Strømmevold og Bertil Reithaug ble satt opp første gangen på Slagghaugen. Dette vil bli en feiring der vi skal hylle både opphavsmenn, men også de frivillige som er selve grunnmuren i Elden.

Vi er stolte av at Rørossamfunnet stiller opp.

På vegne av alle oss i Elden

Siri Gellein
Daglig leder

Powered by Labrador CMS